UBOJSTVO U OBITELJSKOJ KUĆI / Detalji tragedije koja je zavila Dubrovnik u crno: Hodao s puškom po gradu, po kafiću govorio kako će ubiti oca?

Image
Foto: Pixsell/ Miroslav Lelas

Službeni detalji ovog događaja se još uvijek očekuju

8.4.2023.
9:35
Pixsell/ Miroslav Lelas
Play logo

Velika obiteljska tragedija dogodila se u petak na Kantafigu, na sam Veliki petak, u slučaju u kojem je D. Z. osumnjičen kako je usmrtio svog oca.

Image
UBOJSTVO U OBITELJSKOJ KUĆI /

Strava u Dubrovniku: Sin ubio oca pucnjem iz vatrenog oružja, a nakon zločina pozvao policiju i sve priznao

Image
UBOJSTVO U OBITELJSKOJ KUĆI /

Strava u Dubrovniku: Sin ubio oca pucnjem iz vatrenog oružja, a nakon zločina pozvao policiju i sve priznao

Kako je Dubrovački dnevnik neslužbeno doznao, ubojstvo je počinjeno vatrenim oružjem u obiteljskoj kući. Osumnjičeni je osobno pozvao policiju i priznao zločin. Velika je to tragedija, pogotovo u obitelji koja je na tragičan način izgubila već jednog svog člana, jer je prije nekoliko godina preminuo i brat osumnjičenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njima je ostala majka koja je jučer, sasvim očekivano, bila u teškom stanju. Neslužbeno, Dubrovački otkriva i kako otac i sin nisu imali nekih težih razmirica, ili one nisu bile poznate te da je otac bio teško bolestan.

Dovodi ga se u vezu s narkoticim

Osumnjičenog za ubojstvo se dovodi u vezu s narkoticima, no kako se nije radilo o nekim teškim ni posebno značajnim djelima koja bi mogla uputiti na ovakvu tragediju. Nekoliko sugrađana tvrdi kako su ga u posljednje vrijeme viđali u zabrinjavajućim stanjima.

Tako je jedan od sugrađana na društvenom mrežama komentirao kako je s lovačkom nekoliko dana prije ubojstva hodao po gradu. Također, jedan sugrađanin nam javlja kako je u jednom lokalnom kafiću ujutro, na sam dan počinjenja zločina, govorio kako će ubiti oca. No, vrijedi spomenuti kako se ovdje radi o navodima građana i njihovim iskustvima koja nisu službeno potvrđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu stigao je nalaz policije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno se oglasila i policija

"Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Dubrovnik, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, proveli su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je muškarac u dobi od 40 godina počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo“ iz čl. 111 KZ-a, na štetu 83-godišnjaka s kojom je obiteljski povezan i s kojim je živio u zajedničkom kućanstvu.

Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni jučer, 7. travnja, u poslijepodnevnim satima, u obiteljskoj kući na predjelu Kantafiga u Dubrovniku, s više hitaca u vrat i glavu iz vatrenog oružja usmrtio teško pokretnog 83-godišnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Nakon počinjenog ubojstva muškarac je policiji dojavio događaj i pješice napustio obiteljsku kuću te je vrlo ubrzo u blizini kuće pronađen, uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Vatreno oružje s kojim je počinjeno ubojstvo pronađeno je ispred obiteljske kuće.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva tijelo usmrćenog muškarca je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se provesti obdukcija.
Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana, uz kaznenu prijavu, biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo