Jedna je osoba poginula, a dvije su ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći koja se u petak navečer dogodila kod Klisa, izvijestila je nedugo nakon tragedije Policijska uprava splitsko-dalmatinska. U subotu su, pak, objavili detalje nesreće.

"U odnosu na prometnu nesreću koja se dogodila sinoć na području Klisa u kojoj je smrtno stradao 19-godišnjak, a 20-godišnjak je zadobio teške i po život opasne ozljede, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom. Utvrđeno je postojanje sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku", kažu iz PU splitsko-dalmatinske.

Prije tragedije, skrivio drugu nesreću i pobjegao

TRAGEDIJA KOD KLISA: Sletio s ceste i udario u parkirano teretno vozilo. Poginuo je, a još dvije osobe su ozlijeđene

Napominju kako je 18-godišnjak koji je skrivio nesreću vozio pijan i bez vozačke.

"Utvrđeno je kako je 18-godišnjak sinoć neposredno prije naprijed navedene prometne nesreće, brzinom koja nije bila prilagođena gustoći prometa, na cesti ŽC 6253 udario je u stražnji dio vozila koje se nalazilo na začelju pratnje izvanrednog prijevoza i u vučno vozilo", tvrde u policiji.

Kao da to nije bilo dovoljno, nakon sudara je i pobjegao. Bit će prijavljen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to jer "nije prilagodio brzinu vozila, napustio je mjesto nesreće, nije oštećenima ostavio osobne podatke i podatke o vozilu, upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te upravljao vozilom pod utjecajem alkohola".