LUDA PRIČA IZ ZAGREBA / Banda pljačkala strance: Uhićeno više osobe, pa čak i dijete

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Policija provodi kriminalističko istraživanje nad više uhićenih osoba zbog sumnje u povezanost s nizom razbojništava

10.7.2024.
12:41
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebačka policija objavila je zanimljivo priopćenje u kojemu je izvijestila o uhićenoj bandi koju su tvorili muškarac (29) i trojica maloljetnika, među kojima je bilo i dijete u starosti do 14 godina koje nije podložno kaznenoj odgovornosti. Oni su, sumnja se, operirali područjem Zagreba i pljačkali strane državljane.

"Jučer, 9. srpnja oko 15 sati u Ulici Grmoščica desna na Črnomercu, nekoliko nepoznatih počinitelja uz prijetnju vatrenim oružjem i uporabom tjelesne snage počinila su razbojništvo nad 30-godišnjim vozačem taksija, državljaninom trećih zemalja, te mu otuđila novčanik. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istoga dana, otprilike sat vremena kasnije, u istoj ulici, nekoliko je nepoznatih počinitelja uz prijetnju vatrenim oružjem počinilo razbojništvo nad 35-godišnjim vozačem taksija, državljaninom trećih zemalja te mu otuđilo novac i mobitel. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura.

Nekoliko sati kasnije, oko 18.50, u Ulici Mali potok na Črnomercu, uz prijetnju vatrenim oružjem, nekoliko nepoznatih počinitelja počinilo je razbojništvo nad 29-godišnjim državljaninom trećih zemalja te otuđilo nekoliko stotina eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TEŠKE OZLJEDE /

Strava kod Koprivnice: Dijete nožem izbolo člana obitelji (20)

Image
TEŠKE OZLJEDE /

Strava kod Koprivnice: Dijete nožem izbolo člana obitelji (20)

Povezana razbojništva?

Kao realizacija pojačanih aktivnosti policijskih službenika Policijske uprave zagrebačke, sinoć oko 22 sata, u Ulici Grmoščica policijski su službenici uočili taksi vozilo kojim je upravljao državljanin trećih zemalja, a čije usluge prijevoza je u tom trenutku koristilo pet osoba.

Nakon što su zaustavili vozilo, policijski su službenici uhitili četiri osobe, 29-godišnjaka i troje maloljetnika, od čega jedno kazneno neodgovorno dijete, dok se jedna osoba dala u bijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo potom, u blizini mjesta događaja osoba je pronađena i uhićena, a provjerom identiteta utvrđeno je da je osoba također maloljetna. Uhićene osobe, njih pet, dovedene su u prostorije policije te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u povezanost s nizom razbojništava među kojima i tri počinjena u razmaku od četiri sata na području Črnomerca", priopćili su iz PU zagrebačke.

POGLEDAJTE VIDEO: Rješenje za manje nesreća u prometu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo