AUSTRIJANCI O TROSTRUKOM UBOJICI / Spominju financijske probleme, masone, drogu i prostitutke, ali i tvrde - mrzio je svoju djecu

Austrijski su mediji s velikim zanimanjem popratili zločin u kojem je Harald Kopitz noćas u Zagrebu ubio svoje troje djece

25.9.2021.
17:11
Screenshot: Austrijski mediji
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gotovo svi austrijski mediji raspisali su se o stravičnom ubojstvu troje djece koje je noćas u Zagrebu počinio 56-godišnji Austrijanac Harald Kopitz. On je, nakon što je ugušio sedmogodišnje blizance i četverogodišnjeg dječaka, otrovom pokušao presuditi i sebi, no preživio je i smješten je u KBC Sestre Milosrdnice, gdje ga čuva policija.

Kronen Zeitung prenio je informacije iz hrvatskih medija, uz detaljan opis poprišta zločina te izjavu policije kako će se nad ocem provesti istraga. Kratko su naveli i njegovu biografiju, odnosno podatke da je diplomirao na Dunavskom sveučilištu u Kremsu te da je radio u nekoliko većih austrijskih tvrtki kao financijski savjetnik. Spominju i oproštajnu poruku na Facebooku, u kojoj se požalio kako mu "braća", misleći pritom na masonsku ložu kojoj je pripadao, nisu pomogla.

Tabloid oe24 objavio je cijelu Kopitzovu oproštajnu poruku na Facebooku: "Zbogom! Odlazim zato što više ne mogu. Ljubav mog života me ostavila, zato što je moja bivša žena bila zla prema njoj i nemam više novca. Sve što sam pokušao u zadnjih godinu i pol, nije mi pošlo za rukom. Čak mi ni moja masonska braća nisu pomogla, nisu ni podigla slušalicu. Jedino su mi najbolji prijatelj i brat pomogli koliko su mogli. Ali sad sam gotov. Zato, zbogom!"

Die Presse, pak, piše da su djeca vrlo vjerojatno bila kod Kopitza u stanu privremeno, jer su im roditelji rastavljeni, pa su ga došla posjetiti za vikend. Uz to, kao i neki drugi mediji, objavili su telefonske brojeve na koje se mogu javiti svi koji imaju suicidalne misli. Mediji pišu i kako austrijsko Ministarstvo vanjskih poslova još nije potvrdilo vijest, ali da je veleposlanstvo u Zagrebu već kontaktiralo vlasti.

Kronen Zeitung, naime, piše kako je Bečanin "navodno patio od depresije" te je bio u financijskim problemima. Spominju i kako ga je napustila njegova partnerica, jer je njegova bivša supruga bila u konfliktu s njom.

Najdalje u opisu noćašnjih zbivanja, pa i biografije Haralda Kopitza otišao je tabloid Heute, koji u članku naslova "Kokain i crvena svjetla: Tajni život ubojice iz Hrvatske", navodi kako su Kopitzovi prijatelji izjavili da je vrlo često bio gost bečke četvrti crvenih svjetiljki te da je utjehu nakon financijskog sloma tražio u kokainu. Navodno je jedan Bečanin, blizak Kopitzu, novinarki Heutea rekao da je on "mrzio svoju djecu jer je bio obuzet mišlju da nisu njegova".

Glasnogovornik organizacije Slobodnih zidara je, pak, poručio da ne poznaje Kopitza i da ne zna "što je ta osoba očekivala od članstva u Slobodnim zidarima, ako je to uopće bio slučaj. Slobodni zidari si pomažu na legalne načine, a za ubojstvo nema opravdanja". Dodaju kako se Kopitz na društvenim mrežama predstavljao kao uzoran otac, koji je često objavljivao fotografije djece.

Der Standard piše kako se Kopitz oprostio od svih porukom: "Sve što sam pokušao u posljednjih godinu i pol, nije mi pošlo za rukom." Dodaju da je majka troje ubijene djece po saznanju o ubojstvu, hospitalizirana u Dubrovniku.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali