BEZUMAN ZLOČIN U ZAGREBU / Ubojici troje djece prijeti 50 godina zatvora: 'Pri svijesti je. Čuva ga policija'

25.9.2021.
15:28
Matija Habljak/PIXSELL, Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Austrijski državljanin ove noći je napravio nezapamćen zločin u Zagrebu - ubio je troje vlastite djece u zgradi u Mlinovima.

DORH oca ubojicu sumnjiči za tri kaznena djela teškog ubojstva. Za kazneno djelo teškog ubojstva propisana je zatvorska kazna od najviše 40 godina. Budući da se ovdje radi o tri teška ubojstva, ako je ukupan zbroj kazni veći od 40 godina, može se izreći kazna od ukupno 50 godina zatvora.

"Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je u ranim jutarnjim satima 25. rujna 2021. u Zagrebu, u suradnji s policijskim službenicima, provela očevid povodom pronalaska tri mrtva tijela u stanu u Mlinovima", izvijestili su iz DORH-a.

"Postoji osnova sumnje da je austrijski državljanin (1965.) počinio kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. Kaznenog zakona na štetu troje maloljetne djece. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u suradnji s policijom poduzima daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svrhu utvrđivanja svih okolnosti počinjenja ovih kaznenih djela", zaključuje se u priopćenju iz DORH-a.

'Pri svijesti je'

Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice, Davor Vagić, obratio se medijima ispred bolnice u koju je smješten ubojica.

"Noćas je kolima hitne medicinske pomoći u pratnji policije dovedena muška osoba, 56 godina, sa suženom svijesti. Pacijent je obrađen u hitnom bolničkom prijemu pa premješten u jedinicu intenzivne skrbi gdje je napravljena daljnja dijagnostika i liječenje. Pacijent je sad stabilno i trenutno nije životno ugrožen. Čovjek je pri svijesti", kazao je Vagić te dodao kako rade nalaze da bi vidjeli je li bio pod utjecajem psihofarmaka.

"Policija je s njime i on je cijelo vrijeme pod nadzorom policije", zaključio je Vagić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali