VRLO TRAUMATIČAN DOGAĐAJ / Policajci koji su išli na očevid trostrukog ubojstva dobit će psihološku pomoć: 'Dojava je bila o naznaci samoubojstva...'

'Kao policija nismo imali saznanja niti je pružena prije intervencija u obitelji. Uz ekipu za očevid i uz Odvjetništvo u Zagrebu proveden je očevid, istraživanje je u tijeku'

25.9.2021.
14:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zagrebačka policija u noći s petka na subotu u zagrebačkim je Mlinovima pronašla tijela troje malodobne djece, četverogodišnjaka i sedmogodišnje blizance, dječaka i djevojčicu. Policija sumnja da ih je ubio otac Harald Kopitz (56), Austrijanac s hrvatskom adresom koji se trenutno nalazi u bolnici budući da si je i sam pokušao oduzeti život nakon stravičnog zločina.

PU zagrebačka u subotu je održala konferenciju za medije u kojoj je ponovila dosad poznate detalje zločina. Nikolina Grubišić Požar iz PU zagrebačke dodala je da policija dosad nije imala saznanja o obitelji niti je u njoj ikada bila pružena intervencija.

Policijskim službenicima bit će pružena stručna pomoć

"Policijski službenici zaprimili su dojavu o naznaci samoubojstva. Dolaskom na mjesto događaja u stanu je zatečen muškarac narušenog zdravstvenog stanja i troje djece koja nisu davala znakove života. Dolaskom Hitne potvrđeno je da se radi o nasilnoj smrti, a građaninu je pružena liječnička pomoć te se nalazi na hospitalizaciji u KBC Sestre milosrdnice.

Kao policija nismo imali saznanja niti je pružena prije intervencija u obitelji. Uz ekipu za očevid i uz Odvjetništvo u Zagrebu proveden je očevid, istraživanje je u tijeku", kazala je Grubišić Požar.

"Iskoristila bih priliku da kao policijska službenica, a isto tako u svoje osobno ime kao majka i roditelj, izrazim iskrenu sućut majci i članovima šire obitelji", kazala.

Dodala je da će policijskim službenicima, s obzirom na to da se radi o vrlo traumatičnom događaju, biti pružena stručna pomoć.

Mađerić: 'Nismo imali prijava za nasilje u toj obitelji'

Izjavu za medije dala je i državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić.

“Ovo je strašan i tragičan događaj. Neshvatljivo je što se dogodilo. Obitelj je mjesto gdje bi djeca trebala biti voljena i zaštićena, a ovdje imamo potpuno drugu, prestrašnu situaciju”, kazala je Mađerić.

“Što se tiče sustava socijalne skrbi, ova obitelj je tijekom 2018. bila u nadležnom centru za socijalnu skrb tijekom obveznog savjetovanja koji je standardni postupak za sve obitelji koje se razvode.

Oni su došli zajednički s unaprijed postignutim dogovorom o zajedničkoj roditeljskoj skrb i nakon toga nije bilo postupanja dijela u CZS. CZS nije imao niti jednu prijavu kako pojedinaca, majke i bilo kojih drugih tijela koje bi ukazivale na obiteljsko nasilje prema djeci ili majci”, istaknula je.

“Ako itko ima bilo koju sumnju na nasilje, neka je prijavi. CZS i tijela nisu mogla postupati jer nisu imali informacije niti prijavu za nasilje”, poručila je.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali