AKO DANAS PUTUJETE, DOBRO SE PAZITE: / Na A1 je došlo do nekoliko nesreća, snijeg jako otežava promet

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključenim vozilom

6.4.2021.
9:05
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Promjena vremena u Hrvatskoj i pojava gustog snijega izazvala je velike probleme u prometu, javlja HAK koji navodi i kako je jutros bio niz prometnih nesreća na autocestama zbog čega vozači trebaju biti posebno oprezni.

Na A1 na 100. km između čvora Brinje i čvora Ogulin u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Na A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić, i to na 2. i 5. +300 km u smjeru Krapine (zapada). Na A6 Rijeka-Zagreb između tunela Pod Vugleš i tunela Čardak u smjeru Zagreba, prometuje se uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između odmorišta Plitvice i čvora Lučko u smjeru Lipovca, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Zimski uvjeti na većini cesta

Kako navodi HAK, zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva te staru cestu kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica.

[nethr_galerija url ="https://net.hr/danas/hrvatska/zagreb-se-probudio-pod-snjeznim-pokrivacem-pogledajte-kako-je-glavni-grad-hrvatske-izgledao-u-jutarnjim-satima/#1"]

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključenim vozilom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali