OTKRIVENI DETALJI / 19-godišnja djevojka i beba se otrovale plinom. Serviseri obavljaju popravke, evo što se točno dogodilo

Iz varaždinske Opće bolnice poručuju kako nije bilo potrebe zadržati djevojku i bebu nakon trovanja

21.7.2021.
12:43
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Devetnaestogodišnja djevojka i godinu dana stara beba otrovali su se ugljičnim monoksidom u utorak oko 13 sati u stanu u Varaždinu. Odmah su otišli u bolnicu te su već sinoć pušteni kući.

Oboje su u redu, a stigao je i serviser. To je za 24sata potvrdila žena koja se predstavila kao vlasnica kuće. I djevojka je poručila da je sve u redu te da će ostati u kući dok serviseri obavljaju popravke. Utvrđeno je, naime, da je do trovanja došlo zbog povećane koncentracije ugljičnog monoksida nastale zbog neispravnosti plinskog bojlera i povrata plinova.

"Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Dimnjake trebaju barem jednom godišnje redovito pregledati ovlaštene i stručne osobe", upozorili su iz Policijske uprave varaždinske.

"Nakon obrade su i dijete i djevojka pušteni kući, sve je bilo u redu i oboje su dobro te nije bilo potrebe zadržati ih", potvrdili su iz tamošnje Opće bolnice.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen