Čokoladni kolač

Kolač gotovo da i ne sadrži masnoću, idealno se uklapa u završetak nedjeljnog ručka, a njegova mekoća rezultat je savršeno tučenih bjelanjaka.

19.11.2000.
23:03
VOYO logo


Vrijeme pripreme: 1 h

Kalorije: 236
Masnoća: 5.27 g
Ugljikohidrati: 45.89 g
Proteini: 4.84 g
Kolesterol: .3 mg
Natrij: 154.85 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

1 1/2 šalica brašna za dizano tijesto
1/2 šalica kakao praha
1 2/3 šalica bjelanjka
1 1/2 žličica praška za pecivo
3/4 žličice soli
1 1/2 žličice vanilija ekstrakta
2 šalice šećera
4 reda čokolade
2 žličice maslaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za pripremu:

1. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusovih. Prosijte brašno i kakao kroz sito. Ostavite po strani. U velikoj zdjeli, s najvećom brzinom okretaja, mikserom istucite bjelanjke, sol i prašak za pecivo. Zatim ubacite vaniliju. I dalje miksajući postepeno dodajte po dvije žlice šećera sve dok ne dobijete čvrstu masu.
2. Stavite u kalup, pecite 30 do 35 minuta, prevrnite kalup i pustite da se ohladi.
3. Ohlađen kolač pažljivo izvadite iz kalupa i postavite na tacnu.
4. Pripravite čokoladnu glazuru: istopite čokoladu i maslac, dobro promiješajte i premažite po vrhu kolača puštajući da malo padne sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo