Vrijeme pripreme: 1 h
Kalorije: 236
Masnoća: 5.27 g
Ugljikohidrati: 45.89 g
Proteini: 4.84 g
Kolesterol: .3 mg
Natrij: 154.85 mg
Sastojci:
1 1/2 šalica brašna za dizano tijesto
1/2 šalica kakao praha
1 2/3 šalica bjelanjka
1 1/2 žličica praška za pecivo
3/4 žličice soli
1 1/2 žličice vanilija ekstrakta
2 šalice šećera
4 reda čokolade
2 žličice maslaca
Upute za pripremu:
1. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusovih. Prosijte brašno i kakao kroz sito. Ostavite po strani. U velikoj zdjeli, s najvećom brzinom okretaja, mikserom istucite bjelanjke, sol i prašak za pecivo. Zatim ubacite vaniliju. I dalje miksajući postepeno dodajte po dvije žlice šećera sve dok ne dobijete čvrstu masu.
2. Stavite u kalup, pecite 30 do 35 minuta, prevrnite kalup i pustite da se ohladi.
3. Ohlađen kolač pažljivo izvadite iz kalupa i postavite na tacnu.
4. Pripravite čokoladnu glazuru: istopite čokoladu i maslac, dobro promiješajte i premažite po vrhu kolača puštajući da malo padne sa strane.