Play ponuda

„Boljšoj teatar je velika javna kuća“

shimmer fallback

Bivša primabalerina optužila rukovodstvo pozorišta da primoravaju igračice na seks sa bogatašima

19.3.2013.
20:12
Play ponuda

Bivša solistkinja Boljšoj teatra Anastazija Voločkova optužila je to pozorište da primorava balerine da spavaju sa bogatim mecenama, što direktor Boljšoja Anatolij Iksanov odlučno negira.

- To se uglavnom dešava običnim balerinama, ali i solistkinjama. Nažalost generalni direktor je pretvorio Boljšoj u jednu veliku javnu kuću - navela je Voločkova gostujući u jednom radio programu u nedelju, a prenosi Tanjug.

Ona je rekla da je pre deset godina, kada je igrala u pozorištu, stalno dobijala predloge da ide u krevet sa oligarsima.

Voločkova tvrdi da su devojke primoravane da idu na gala večere pri čemu im je stavljano do znanja da se posle toga od njih očekuje da idu sa nekim u krevet i imaju seks.

Balerina je 2003. godine dobila otkaz zbog toga što je bila previše krupna. Iksanov je tada rekao da je previše visoka i teška da bi je muški partneri podizali.

Iksanov danas odbacuje njene tvrdnje kao "buncanje" i kaže da ne želi da komentariše "prljavštinu".

Balerina, međutim, kaže da je devojkama koje su svojevermeno želele da odbiju takve ponude prećeno da neće ići na turneju pa čak i da neće moći da igraju u Boljšoju.

Ovo nije jedini skandal koji potresa čuveno moskovsko pozoriste. Jedan od najboljih baletana Boljšoja Pavel Dmitričenko čeka na suđenje zbog napada na umetničkog direktora Sergeja Filina koji je poliven kiselinom.

Više od 300 članova pozorišta je prošle nedelje potpisalo otvoreno pismo predsedniku Vladimiru Putinu navodeći da ne veruju da je Dmitričenko bio u stanju da naloži takav zločin i da je verovatno priznao pod pritiskom.

Play ponuda
Play ponuda