Zagrebački vlasnici otkrili najbržeg oldtimera

Već petu godinu zaredom, u Zagrebu se održao Old School desant oldtimer automobila. Na susretu se okupilo čak 200 oldtimer vozila koja su u povorci prošla središtem Zagreba.

24.10.2011.
15:45
VOYO logo

Desant je započeo na Prisavlju, ispred 'Kockice'. Kolona se Savskom uputila prema 'Zelenom valu', obišla centar grada mameći poglede brojnih Zagrepčana te se uputila do konačnog cilja na Mičevcu – Oryx Centra sigurne vožnje.

Ovdje su Citroen klub Croatia, Fićo Fan club i mnogi drugi autoklubovi predstavili svoje limene ljubimce u najboljim godinama. Brojni okupljeni entuzijasti i znatiželjni građani imali su priliku razgledati automobile, prolistati stručnu literaturu, pregledati stare fotoalbume s automobilima iz nekih drugih vremena, ali i vidjeti neke nikada ranije objavljene fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac dana bilo je natjecanje koje nosi ime Ferdinanda Budickog koji je prije 110 godina dovezao prvi automobil u Zagreb. Cilj natjecanja bio je odvesti najbrži krug na poligonu. Od 28 prijavljenih natjecatelja najbrži je bio Marko Kukić sa svojom Zastavom 750, a vrijedne nagrade sponzora uručene su pobjedniku, drugoplasiranom Denisu Busaku i trećeplasiranom Miri Jurišu, koji su potvrdili dominaciju Zastava na natjecanju.

Vezani članci:

arti-201107130475006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo