ŠTO KAŽETE NA OVU NOVOTARIJU IZ JAPANA? / Nissan spreman na veliku promjenu i lansiranje Z crossovera

Image
Foto: Screenshot
17.10.2016.
11:34
Screenshot
Play logo

Aktualna, šesta generacija koja se prodaje pod nazivom 370Z predstavljena je na samom kraju 2008., a čini se da bi mogla biti i posljednja barem kad je linija pravog sportaša u pitanju. Naime, konceptualni Gripz predstavljen prije nešto više od godine dana mogao bi biti dokaz smjera promjene.

shimmer fallback
shimmer fallback

Silueta sportskog automobila s povišenim vozačkim dijelom i nedostatak potvrde o pravom nasljedniku modela 370Z (370Z Nismo nešto je nalik labuđem pjevu modela), uz trenutačno dobar prihvat crossovera na svjetskom tržištu, vjeruju na portalu Car advice, vodi upravo ovakvom raspletu priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti je izvor upitao prvog čovjeka Nissana za Europu Paula Willcoxa hoće li sljedeća generacija automobila biti crossover, a ovo je odgovor kojeg su dobili:

shimmer fallback
shimmer fallback

"Dobro pitanje. Ne mogu komentirati. Ne bih ništa odbacio, ali ne komentiramo nadolazeće proizvode. Mislim da je u ovom trenutku najvažnije odrediti što je dio Nissanovog branda, a osobno smatram da su dinamične performanse dio naše baštine. Ne težimo prevelikoj raspodjeli. Proizvođači, a među njih ubrajam i Nissan, napravili su pogrešku imajući više proizvoda. Usredotočit ćemo se na crossovere."

Play logo

Dodao je Willcox da naglasak treba biti stavljen na brzo rastuće segmente u kojima treba dobro popuniti ponudu i da je riskantno, u smislu ostvarivanja zarade, natjecati se u svakom segmentu. Uz dobre kritike koje je Gripz sakupio, doduše na gledan kao nasljednik serije Z, i Willcoxove riječi, sve se nekako čini da bi lani predstavljen koncept mogao u proizvodnju s performansama i slovom sportske serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo