USKORO UGRAĐIVANJE U AUTOMOBILE: / Nissan na ulicama Tokija testira prototip tehnologije za potpuno autonomnu vožnju

Image
Foto: Nissan

Nissan je danas na prometnicama Tokija predstavio prototip svoje najnaprednije tehnologije za autonomnu vožnju, koja će se u automobile početi ugrađivati 2020.

26.10.2017.
11:10
Nissan
VOYO logo

Nissan Motor Corp. testirao je novu generaciju tehnologije ProPILOT na prilagođenoj inačici sportske limuzine Infiniti Q50. Ta tehnologija vozilu omogućuje autonoman rad na gradskim cestama i autocestama od trenutka kad vozač odabere odredište u navigacijskom sustavu do dolaska na odredište.

Umjetna inteligencija prototipa koristi se informacijama koje dobiva od 12 sonara, 12 kamera, devet radara s milimetarskim valovima, šest laserskih skenera i karte visoke razlučivosti kako bi analizirala složene situacije u stvarnom vremenu i upravljala automobilom u zahtjevnim uvjetima gradske vožnje, kao što su ulasci u složena križanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nissan
Image
Foto: Nissan

"Inovativnost je temelj svega što činimo i stvaramo u Nissanu. Naš prototip nove generacije sustava ProPILOT prikazuje tehnologiju koja će u stvarnoj uporabi biti od 2020. Današnje predstavljanje još je jedan prikaz uspješnog rada na stvaranju budućnosti autonomne vožnje za sve", izjavio je Takao Asami, viši potpredsjednik odjela Nissana za istraživanje i napredni inženjering.

Predstavljanje ove tehnologije slijedi nakon nedavnog predstavljanja novog Nissana Leaf, automobila bez emisija opremljenog tehnologijom ProPILOT koja omogućuje autonomnu vožnju jednim trakom autoceste. Nissanova rastuća ponuda modela opremljenih sustavom ProPILOT uključuje modele Serena, X-Trail i Rogue, a od 2018. pridružit će joj se i Qashqai.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo