URUS JE PUN POGODAK: / Zvuči nevjerojatno, ali Lamborghini je svojim SUV-om napravio čudo koje vjerojatno ni sami nisu očekivali

Image
Foto: Lamborghini

CEO Lamborghinija Stefano Domenicali potvrdio je odlične brojke prodaje

13.3.2018.
11:08
Lamborghini
VOYO logo

Da je Lamborghini napravio odličan potez odlukom da proizvedu SUV potvrdio je CEO tvrtke Stefano Domenicali kazavši da prodaja ide 'sjajno', a fascinira i podatak da 70 posto vlasnika koji su se odlučili za njegovu kupnju nikad prije nije posjedovalo automobil tog proizvođača.

Predstavljen u prosincu prošle godine Urus je postao hit premda mu startna cijena nikako nije mala. Naime, 200,000 američkih dolara za osnovni model ne zvuči jeftino, posebice ne podatak da ih se većina prodanih vrti oko cijene od 240,000. No, ono što se za taj novac dobiva očito je veliki magnet na tržištu SUV-ova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pazi se na ekskluzivnost branda

Navedeno tjera Lamborghini i na povećane brojke prodaje pa je za tekuću godinu odlučeno da se proizvede 5000 primjeraka vozila te marke od kojih će 1000 biti Urus. Plan proizvodnje za sljedeću godinu je 8000 automobila, a više od polovice bit će njihov na tržištu odlično prihvaćeni SUV. Godine 2019. rast u proizvodnji staje kako bi se održala ekskluzivnost branda.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

LAMBORGHINI URUS POKAZAO LICE: Ovako izgleda sportaš u tijelu SUV-a vrijedan 1,3 milijuna kuna

Image

LAMBORGHINI URUS POKAZAO LICE: Ovako izgleda sportaš u tijelu SUV-a vrijedan 1,3 milijuna kuna

"Očekivali smo pozitivnu reakciju tržišta no i nas je ovo iznenadilo. Reakcija kupaca je fantastična", veli Domenicali koji je potvrdio da Urus posebice dobro ide na ruskom i tržištima s cestama u ne baš odličnom stanju na kojima njihovi uobičajeni modeli baš i ne mogu dobro proći.

"Rusija i Indija pokazuju veliki interes za ovim automobilom. Za nas je to veliki korak", dodao je Domenicali potvrdivši da Urus posebno privlači vozačice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ili ga voliš ili ne

Jasno, i dalje postoje mnogi koji Urus vide kao pogrešku Lamborghinija iz kojeg su naviknuti da na tržište izbacuje 'high-performance' jurilice i koji tvrde da je SUV, ma koliko on dobar bio, prijetnja imidžu i ekskluzivnosti branda.

Za razliku od Huracana i Aventadora, Urus može gdje oni teško prolaze i Domenicali se ne može razuvjeriti da s V8 motorom koji razvija 650 konjskih snaga, koji 'stotku' hvata za 3,2 sekunde, 200 km/h za manje od 13 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 305 km/h ovaj automobil baca lošu sjenu na proizvođača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je automobil koji dijeli ljude na one koji ga vole i one koji ga ne vole. Onima koji su protiv njega samo kaže da ga voze. Kad sjednu u njega otkriju nešto što nisu očekivali", priznaje Domenicali uz dodatak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je Lamborghini kojeg možete voziti svaki dan."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike