URUS DOMESTICUS: / Talijanski divlji vol najjeftiniji je Lamborghini ikad

Image

Uskoro ćete na cestama vidjeti puno više Lamborghinija nego dosad. Razlog tome će biti njihov prvi SUV s turbo pogonom na sva četiri kotača, temeljen na Urus SUV konceptnom modelu.

2.12.2015.
9:26
VOYO logo

Generalni direktor Stephan Winkelman je potvrdio kako Urus neće imati V10 i V12 motore kakvi pogone Huracan i Aventador, već će ispod poklopca biti 4,0-litarski twin-turbo s osam cilindara. Ustvari će to biti tunirani Audijev 4,0-litarski V8 motor, kojeg se osim u Audi vozila ugrađuje i u Bentleyjeve modele kao što je Bentayga i Continental V8.

Image
Image
Image
Image

Također je najavio sklapanje Urusa u novoj tvornici nedaleko njihovih ureda u Sant'Agata Bolognese. Talijani se nadaju kako će uspjeti isporučiti oko 3000 primjeraka Urusa godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lamborghini s Urusom cilja na njihove stalne mušterije koje trenutno moraju gledati druge brandove ako žele kupiti SUV vozilo. Naravno, nadaju se i pokojem novom kupcu. Najviše će se koncentrirati na tržišta SAD-a, Kine, Bliskog Istoka, Velike Britanije, Njemačke i Rusije.

Image
Image
Image
Image

Slike koje gledate su nastale za sajam automobila u Pekingu 2012. godine. Sigurno je kako će do 2018. godine Urus biti u osvježenom, ali ne previše promijenjenom izdanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Urus je ime izumrlog divljeg vola, dalekog pretka današnje domaće stoke. U Lamborghiniju još uvijek nisu sigurni hoće li zadržati to ime ili će i njihov Urus izumrijeti prije početka serijske proizvodnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo