TVRDE U VOLVU: / Prodaja hibridnih automobila u sljedeće dvije godine nadmašit će potražnju za dizelašima

Image
Foto: Volvo

U razdoblju od samo dvije godine prodaja hibridnih automobila trebala bi nadmašiti one s dizelskim motorima, siguran je predsjednik Volva Håkan Samuelsson.

26.5.2016.
10:10
Volvo
VOYO logo

"Nadolazeći dizelaši bit će kompleksniji, zahtijevat će više naknadnih obrada i samim time postat skuplji. Za očekivati je da se smanji udio automobila s dizelskim motorima, a taj će dio tržišta pripasti hibridima", tvrdi Samuelsson.

Navedeno ne znači nestanak dizelaša iz ponude, kako svjetske tako i Volvove. Dapače, švedski proizvođač u nadolazećim godinama očekuje da će upravo dizelskim motorima pogonjena njihova vozila zauzimati velik postotak prodaje njihove game, a namjera je tvrtke dizelaše proizvoditi i u budućnosti. Zadržat bi se takvi trebali ipak na četiri cilindra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tri godine baterijska serija 90

"Dizelaše s tri cilindra zasad nemamo namjere proizvoditi. Nismo sigurni da je to dobra ideja. Ono što očekujemo jest dominaciju električnih vozila i u tom ćemo smjeru nastaviti koračati. Smatramo da je to ispravna strategija za kraj drugu polovicu ovog desetljeća", potvrđuje Volvov šef razvojnog odjela Peter Mertens.

Što se Volvovih električnih vozila tiče, za očekivati je da se 2019. godine pojavi model pogonjen baterijom iz njihove serije 90 postavljen na SPA platformu. Nepoznato je pritom hoće li to biti S90, V90 i XC90, a zna da će na CMA platformi stići i manji električni model.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo