TESTIRANJE DOKAZALO DA JE VEĆE I DALJE BOLJE: / Evo u kojim ste novim automobilima više, a u kojima manje sigurni

Image
Foto: Screenshot

Europski program za ocjenu sigurnosti novih automobila (Euro NCAP, European New Car Assessment Program) objavio je u srijedu rezultate koje je postiglo šest novih modela podvrgnutih testu.

1.3.2017.
14:31
Screenshot
VOYO logo

Uobičajeno, u izračun kojim se Euro NCAP vodi uračunavaju se kategorije četiriju područja sigurnosti koje se odnose na sigurnosti odrasle osobe u automobilu, djeteta, pješaka i sustava Safety Assist. Testirani novi modeli bili su Audi Q5, Toyota C-HR, Land Rover Discovery, Citroën C3, osvježeni Fiat 500 i Ford KA+, a upravo je ovakav poredak i u rezultatu testa u kojem su pet zvjezdica dobili SUV modeli Audija, Toyote i Land Rovera.

Image
Foto: Screenshot/Euro NCAP

Rezultati Audija i Toyote bili su vrlo slični pa je i zaključak da su oba modela pokazala dobre rezultate na svim poljima provjere što im je i donijelo pet zvjezdica, koliko je dobio i Land Rover kod kojeg su ispitivači pronašli nekoliko zamjerki (tlak u zračnom jastuku vozača, problem sa vozačevim vratima).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvjezdicu manje, ukupno vrlo zadovoljavajuće četiri, dobio je C3, dok su osvježeni Fiat 500 i Ford KA+ sakupili tri zvjezdice. Američki proizvođač zauzeo je posljednje mjesto u poretku s kritkom da mu nedostaje sigurnosnih sustava uobičajenih za automobile ove kategorije, uz zaključak kako se čini da za sigurnost u vožnji još uvijek vrijedi kako je veće ujedno i bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo