Studentica u strahu od električnog automobila!

Odvjetnik pariške studentice Zoe Renault zaprijetio je da će podnijeti kaznenu prijavu protiv francuskog proizvođača Renaulta jer je svoj budući električni automobil nazvao 'Zoe'.

24.5.2010.
17:59
VOYO logo

Pariški odvjetnik David Koubbi rekao je da je 17. svibnja poslao preporučeno pismo direktoru Renaulta Carlosu Ghosnu, upozoravajući ga da odustane od korištenja imena "Zoe" za električnu limuzinu koja se na tržištu očekuje 2012.

Odvjetnik zastupa interese Zoe Renault, pariške studentice koja nije u rodu s obitelji utemeljitelja francuske automobilske tvrtke. Koubbi tvrdi kako zastupa i nekoliko osoba po imenu Zoe te Udrugu za zaštitu naših imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova klijentica Zoe Renault strahuje od šala i podrugivanja koji bi mogli uslijediti kad se električno vozilo komercijalizira, tvrdi odvjetnik.

Glasnogovornik Renaulta odgovorio je kako nema informacija glede tog pisma: "Nazive automobila određuje posebna komisija za imena u sklopu koncerna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zoe" nije izvučena iz šešira. Slova Z i E iz imena odnose se na francuski izraz "zero emission", što znači "nulta emisija" ugljika kod električnog vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo