Skyactiv tehnologija kao rješenje za skupo gorivo?

19.5.2011.
17:47
VOYO logo

Časopis Fleet World svake godine nagrađuje proizvođače automobila, uslužne kompanije i individualce koji postižu najvišu moguću razinu izvrsnosti u svom sektoru.

Prva Mazda u potpunosti opremljena Skyactiv tehnologijom u Europi će imati premijeru na Frankfurt Motor Showu. Imat će tradicionalne tehnologije – umjesto skupih električnih ili hibridnih sustava – kao rješenje za visoke cijene goriva i sve strože norme za ispušne plinove diljem Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skyactiv će ovo postići velikim unaprijeđenjem učinkovitosti motora, koristeći nove lagane mjenjače, revolucionarnu stop-start tehnologiju, lakše i čvršće podvozje i superiornu aerodinamiku.

Ovakav holistički pristup razvoju automobila postići će značajne rezultate kod kompresijskog omjera i vanjskog dizajna istovremeno zadržavajući Mazdin poznati Zoom-Zoom užitak u vožnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isporučivanje takvog napretka koristeći postojeću tehnologiju donijelo je Mazdi 'Fleet World 2011' nagradu za inovacije.

Na samoj prezentaciji predsjednik žirija (i urednik Fleet Worlda) Steve Moody rekao je: "Predstavljanje ovih tehnologija rezultirat će ne samo sa velikim uštedama u potrošnji goriva i emisiji CO2 kod svih Mazdinih modela, nego će i osigurati da Mazdina strategija održivog Zoom-Zooma nastavi pružati ekonomičnu vožnju za sve entuzijastične vozače".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mazda je u Europi već prepoznata kao proizvođač pouzdanih i atraktivnih automobila s malim troškovima održavanja.

"To će se još više poboljšati s predstavljanjem SKYACTIV automobila čime će Mazdin portfolio postati još atraktivniji poslovnim korisnicima diljem Europe", rekao je Christian Blank, direktor europskih flotnih operacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo