SERIJA JEDAN ILI DVA: / Compact Sedan zasad koncept, a uskoro najkraća serijska limuzina iz BMW-a

Image

BMW je izabrao jedan od najvećih sajmova automobila u kineskom Guangzhou za predstavljanje Compact Sedan konceptnog modela.

20.11.2015.
11:19
VOYO logo

Gledano iz profila postaje jasno kako je Compact Sedan najkraća limuzina u ponudi njemačkog proizvođača automobila. Vanjske linije i stilski elementi prepoznatljivi su i karakteristični za korporativni BMW dizajn.

Image
Image
Image
Image

Kraće vozilo znači i manji međuosovinski razmak, a s obzirom da je riječ o konceptu, BMW je vozilo opremio velikim 20-inčnim alu naplatcima, tankim retrovizorima i kvakama koje su u ravnini sa vratima. Vjerojatno je kako će u serijskom modelu naplatci biti manji, dok će retrovizor i kvake doživjeti promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interijer je također prepoznatljiv iz drugih BMW modela. Compact Sedan ima više LED osvjetljenja, no to je ponovo iz razloga što je ovo konceptno vozilo s kojim opipavaju ukuse javnosti i kritičara.

Image
Image
Image
Image

Sjedala su presvučena Nappa kožom, dok je upravljačka konzola ukrašena detaljima od brušenog aluminija i drveta. Središnje mjesto na upravljačkoj konzoli zauzima 8,8-inčni ekran multimedijalnog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U BMW-u nisu štedili, pa će tako dva putnika koja se mogu udobno smjestiti na zadnja sjedala imati svaki svoj klima uređaj.

Tehnički podaci ostali su nepoznanica i nakon predstavljanja, no poznato je da će serijska verzija koristiti UKL mehaničku platformu s prednjim pogonom, dok će se ispod haube naći najnovija paleta benzinskih i dizel motora sa tri i četiri cilindra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Serijski Compact Sedan će se najvjerovatnije proizvoditi pod oznakom Serije 1. Nećemo se iznenaditi ako BMW ponudi i GranCoupe verziju (poput BMW-a Serije 4 GC), koja bi u tom slučaju bila u okviru Serije 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo