Play ponuda

ŠEF UBERA NAJAVIO VELIKU PROMJENU: / Umjesto taksiranja, fokusirat će se na osobni prijevoz biciklima i skuterima

Image
Foto: Getty Images

Šef Ubera najavio je da se tvrtka namjerava prebaciti na osobni prijevoz

28.8.2018.
8:21
Getty Images
Play ponuda

Uber namjerava više fokusirati svoj posao na osobni prijevoz, poput bicikala i električnih skutera, umjesto dosadašnje taksi službe, piše Mirror.

Spremni na kratkoročne gubitke

Šef tvrtke Dara Khosrowshahi rekao je kako je Uber spreman potencijalno kratkoročno izgubiti novac kako bi prebacio fokus na osobni prijevoz. Zamisao se temelji na pretpostavci kako će se u budućnosti u gradovima manje koristiti auti jer će ljudi za manje udaljenosti koristititi osobni prijevoz. Ovo je logičan slijed nakon Uberovog ulaganja u firme koje proizvode bicikle i električne skutere zadnjih godina.

"Tijekom špice jako je neučinkovito koristi stroj koji teži i do tonu kako bi jedna osoba prevezla desetak ulica", izjavio je Khsrowshahi medijima. Kratkoročno ovo nam možda i nije isplativo, ali strateški dugoročno, mislim da je ovo točno smjer kojeg želimo slijediti."

Image
UBEROVCI U PULI ZAVAPILI: /

'Taksisti su nam priredili sačekušu, tukli nas i gazili...'

Image
UBEROVCI U PULI ZAVAPILI: /

'Taksisti su nam priredili sačekušu, tukli nas i gazili...'

Dok Uber manje zarađuje po vožnji biciklom u usporedbi s automobilskom vožnjom, kaže kako će na dugi rok biti znatno više tih kratkih vožnji. I Uberovi će vozači vjerojatno na kraći rok pretrpjeti gubitke, no tvrtka kaže kako će na karaju i oni imati koristi jer će uglavnom imati samo isplativije duge vožnje.

Play ponuda
Play ponuda