SAMSUNGOVA TEHNOLOGIJA: / Pogledajte kako "prozirni" kamion smanjuje broj prometnih nesreća

Image

"Proziran sigurnosni kamion" spreman je za probnu vožnju argentinskim putevima nakon što je Samsung okončao višemjesečna testiranja na ovom vozilu.

8.2.2016.
16:53
VOYO logo

Samsung je ovu tehnologiju testirao na Volvo kamionima, a koncept je prilično jednostavan. Na stražnjem dijelu kamiona postavljen je ekran na kojem se prikazuje video snimka puta koji vozač kamiona vidi ispred sebe. Stoga je kamion za vozače u vozilima iza njega "proziran".

U tu svrhu su na prednjem dijelu kamiona ugrađene dvije kamere koje uživo prenose snimak na četiri velike ploče koje na stražnjem dijelu kamiona čine veliki ekran. Ploče su otporne na vodu i prašinu, a pružaju kvalitetnu sliku i pri jakom suncu, a naročito po noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Prednost sigurnosnog kamiona je u tome što može smanjiti rizik od prometnih nesreća uzrokovanih iznenadnim kočenjem ili prelaskom životinja preko puta", objavio je Samsung.

Inače, ova tehnologija je predstavljena prošle godine, a kako to izgleda u praksi moglo se vidjeti prošlog tjedna na trkačkoj stazi La Plata u Buenos Airesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina je izabrana jer na njihovim cestama svakog sata prosječno jedna osoba pogine u prometnoj nesreći, a Samsung nastoji smanjiti broj takvih smrtnih slučajeva.

Ako se pilot-vožnja pokaže uspješnom na argentinskim cestama, Samsung namjerava ovu tehnologiju za sigurniju vožnju predstaviti širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo