R-DESIGN XC90: Niste još vidjeli Volvo s ovakvim sportskim performansama

Image

Volvo već neko vrijeme najavljuje kako svome imidžu želi pridodati malo sportskog predznaka. Stoga je ovog ljeta Volvo kupio tuning tvrtku Polestar Performance.

26.11.2015.
13:53
VOYO logo

R-Design je najsportskiji XC90 dosad. Za razliku od originalnog modela, XC90 je dobio poboljšanja u vidu izrade, opreme i upravljivosti, sve u svrhu što sportskijih performansi ovog SUV-a sa sedam sjedala.

Image
Image
Image
Image

Osim crvene boje karoserije, vanjski izlged odlikuju 20-inčni alu naplatci, retrovizori sa srebrnim efektom, kao i zatamnjena zadnja stakla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interijer je obložen kožom, zaključno s upravljačem, dok je na sredini upravljačke konzole 12,3-inčni TFT ekran sa svim potrebnim informacijama. Vlasnik ovog SUV-a će dobiti i sportsko sjedalo koje pamti položaje.

Image
Image
Image
Image

Poznato je kako XC90 već u standardnom paketu dolazi s bogatom opremom, naročito onom vezanom uz sigurnost, po kojoj je Volvo poznat. A R-Design verzija je dobila i Drive Mode Setngs kao i Adjustable Steering Force pomoću kojih je moguće birati između različitih postavki motora, prijenosa, upravljanja, kao i ovjesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

R-Design SUV će se proizvoditi s tri različita motora, a zasad će biti dostupan samo britanskim kupcima. Najslabija verzija će imati D5 dizel motor, a nakon toga slijedi T6 benzinski Drive-E motor. Svakako najjača je hibridna verzija s T8 Twin motorom. Početna cijena sportskog XC90 modela je 50.000 funti, odnosno oko 540.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo