PROMJENA IMIDŽA: / Volkswagen odustaje od slogana "Das Auto"

Image

Uplašeni zbog loše percepcije u javnosti nakon Dieselgate skandala u Volkswagenu planiraju promjenu imidža, a prva žrtva je njihov globalni slogan - Das Auto.

23.12.2015.
10:53
VOYO logo

Kako piše Reuters, slogan je 2007. godine lansirao otpušteni generalni direktor Martin Winterkorn. Slogan je prije svega imao prednost jednostavnosti. Ipak, lideri njemačkog proizvođača automobila, koji brže bolje žele predstaviti reformiranu korporativnu kulturu, smatraju da se slogan "Das Auto" ne slaže s tvrtkom koja želi pokazati novopronađenu poniznost.

Jedan od glasnogovornika Volkswagena rekao je da "Das Auto" još uvijek nije "mrtav", ali da ga kompanija više neće koristiti u promidžbenim kampanjama. A njegova zamjena se ne bi mogla nazvati radikalnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gdje god će se u budućnosti pojaviti naš logo bit će praćen novim sloganom - Volkswagen", rekao je glasnogovornik.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Nova kampanja o kojoj se raspravljalo prošli tjedan iza zatvorenih vrata je VW-ov posljednji pokušaj da vrati incijativu u obnovi reputacije nakon drastičnog pada prodaje na pojedinim tržištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volkswagen je nakon svega što se dogodilo morao pokazati poniznost, a slogan "Das Auto" bio je pretenciozan, tvrdi jedan od menadžera koji je prisustvovao sastanku.

Odluka o odlasku "Das Auto" slogana u povijest navodno je donesena sredinom prosinca na sastanku na kojem je bilo 2000 Volkswagenovih managera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo