PREMIJERNI SPOJ: /

U stvarnosti se voze po parkiralištu, a zapravo se utrkuju u video igri

Image
Foto: Newspress

Bilo je samo pitanje vremena kada će netko spojiti virtualnu stvarnost sa stvarnim uvjetima. U najnovijem promotivnom videu Castrol EDGE je s tom namjerom spojio dva ovisinika o adrenalinu.

4.12.2015.
10:42
Newspress
VOYO logo

Obojica su navukli kacige za virtualnu stvarnost, sjeli u moćni i brzi Ford Mustang V8 i krenuli u nepoznato. I to velikom brzinom. Ustvari su se međusobno utrkivali u svijetu video igara, dok su u stvarnosti kružili svaki na svojem dijelu parkirališta. Netko bi rekao, vozili su naslijepo.

Image

Nitko prije njih nije ništa slično probao. I sami vozači su priznali kako im je ovo bio jedna od najvećih izazova u bogatoj vozačkoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radio sam svakakve vratolomije s automobilom, no ovo mi je jedna od najdražih. Najteže se bilo naviknuti na VR kacigu i opustiti se za upravljačem kako bih mogao stisnuti gas i vjerovati instinktima umjesto racionalnog mozga", komentirao je Ben Collins.

"A teško se opustiti kada vam svaka kost u tijelu govori da to što vidite nije stvarno, dok u isto vrijeme znate da ste u automobilu, brzo se vozite i držite sve pod kontrolom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U sklopu serije Titainum Trials, Matt Powers je već imao prilike isprobati ovakvu kombinaciju. No, u prošlom promo videu Powers je sam vozio po virtualnoj stazi u stvarnom automobilu s VR kacigom na glavi.

"Rado sam ponovo stavio VR kacigu na glavu i neopisivo mi je drago što sam imao prilike utrkivati se s Benom Collinsom kao da smo na istoj stazi, jedan pored drugog. Shrvalo me kada sam izgubio prvo mjesto za nekoliko sekundi. Spreman sam za revanš", rekao je Powers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo