Predstavljena najsnažnija Jaguarova pila!

Jaguar će na tržište lansirati svoj dosad najsnažniji serijski automobil. Potpuno novi model XKR-S premijerno je prikazan na Sajmu automobila u Ženevi prvog dana ožujka.

3.3.2011.
19:40
VOYO logo

Ovaj potpuno novi model učinit će proizvodni program XK privlačnijim i ponuditi entuzijastičnim vozačima izazovan, novi izbor u klasi luksuznih GT vozila. S unaprijeđenim V8 motorom sa super turbo punjenjem, prerađenim ovjesom i novim aerodinamičnim dizajnom, model XKR-S na najbolji mogući način pokazuje dualnost po kojoj je Jaguar već poznat: luksuz i izvanredne performanse vozila GT.

Model XKR-S ima snagu od 550 KS i zakretni moment od 680 Nm, što je dovoljno za razvijanje maksimalne brzine od 300 km/h. Njegove tehničke karakteristike govore same za sebe: za ubrzanje od 0-60 m/h potrebne su mu 4,2 sekunde, a ubrzanje od 0-100 m/h postiže za samo 8,6 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

XKR-S nije samo najbrži Jaguar ikad proizveden, on je također vrlo spretan, ima visok odaziv i u potpunosti je podređen vozaču. Napravljen je na bazi snažne, lagane aluminijske karoserije proizvodne linije XK za osiguranje maksimalnih voznih karakteristika i maksimalne uštede goriva.Osim što ima nevjerojatne performanse, model the XKR-S jedini je automobil u svojoj klasi s emisijama CO2 manjim od 300 g/km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preinake ovjesa sprijeda i straga osiguravaju mu preciznost, upravljivost i vozne karakteristike bez premca, dok reprogramirani sustav prilagodljivog ovjesa - Adaptive Dynamics entuzijastičnim vozačima omogućuje istraživanje krajnjih granica vozne upravljivosti.

Osim predstavljanja uzbudljivog novog modela XKR-S, Jaguar će istom prilikom obilježiti 50. rođendana modela E-Type jednom od više proslava u nizu koje će se održati tijekom 2011. Jaguar će organizirati probne vožnje s modelima E-Type u parku Parc des Eaux Vives u Ženevi, na mjestu na kojem je izvorni automobil predstavio sam osnivač marke Sir William Lyons prije pola stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo