Povratak legende na hrvatske ceste

Nakon duže vremena na hrvatskom tržištu se opet pojavila zvijezda iz svijeta skutera Star LML.

9.7.2010.
17:42
VOYO logo

LML je indijska kompanija koja je još od ranije poznata po svojim skuterima. Hrvatskom tržištu dobro je poznat LML-ov model, popularna Indijka s pouzdanim dvotaktnim motorom, zapremnine 150 ccm i mjenjačem s četiri brzine. Sada je legendarni skuter dodatno unaprijeđen kako bi udovoljavao europskim normama o zagađenju okoliša, i nudi se pod imenom Star 2T u izvedbama 125 i 150 ccm. Poboljšan način dovoda goriva i bolji katalizator donijeli su potrošnju od ispod tri litre na sto kilometara, što uz niske troškove održavanja i dvogodišnje jamstvo, ovom modelu osigurava priličnu popularnost.

Kao logična evolucija dvotaktnog Stara, pojavila se i izvedba Star 4T. Četverotaktni motor u izvedbama od 125 i 150 centimetara kubičnih, ručni četverostupanjski mjenjač, potpuno redizajniran izgled i brojna nova tehnička rješenja, čine ovaj model vrlo zanimljivom alternativom klasičnim skuterima s variomatskim prijenosom. Jednostavno upravljanje i dovoljno snažan agregat čine ga prikladnim i za gradsku vožnju i za povremene odlaske van grada. Pored toga što agregat ovog skutera udovoljava Euro 3 normama treba naglasiti i vrlo nisku potrošnju goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modeli Star 2T i Star 4T u prvom su redu namijenjeni kupcima koji se i dalje s nostalgijom prisjećaju užitka vožnje klasičnih skutera. Osim toga, ovi bi modeli mogli predstavljati dobru ulaznicu mlađoj populaciji u svijet skutera i motocikala, upravo zbog svoje skuterske koncepcije, ručnog mjenjača i prepoznatljivog retro dizajna.

Ovi modeli još više dobivaju na atraktivnosti kada uzmemo u obzir da će se, prema prvim informacijima, cijena kretati već od 19.900 kn. Prvi modeli skutera Star 2T i Star 4T, već se nalaze u prodajnim mjestima uvoznika Global Plus u Splitu, a u uskoro i u Zagrebu na Peščenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo