PAD POTRAŽNJE: / Vozači Ubera prosvjeduju zbog sniženja cijena

Image
Foto: AFP, NICOLAS MAETERLINCK

Uber je nedavno snizio cijene svojih usluga u New Yorku i San Franciscu za 15 posto, no njihov potez nije oduševio vozače koji su izašli na ulice, prosvjedujući zbog novog cjenika.

3.2.2016.
9:59
AFP, NICOLAS MAETERLINCK
VOYO logo

"Ostavljeni smo na cjedilu, na ovakav način ne možemo sastaviti kraj s krajem. S druge strane, tvrtke koje pružaju usluge prijevoza, vrijedne milijarde dolara, međusobno se bore za tržišni udio i ne biraju sredstva", zajednički su poručili vozači ispred ureda Ubera u New Yorku i San Franciscu.

"Idemo zatvoriti Uber na jedan cijeli dan", pisalo je na letcima koje su vozači dijelili prolaznicima, pozivajući ih da ne koriste aplikaciju 24 sata. Prosvjed je organizirao United Drivers Network, grupa koja je već ranije organizirala slične skupove. Neki od vozača iz ove grupe žele osnovati i sindikat, a tijekom prosvjeda je oko 10.000 vozača isključilo aplikaciju i nije nudilo usluge prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Uber tvrdi kako je sniženje cijena, slično kao i u ostalim američkim gradovima, pokušaj poticanja potražnje nakon pada koji je uslijedio nakon blagdanskih praznika.

"Otkad smo snizili cijene vozači su proveli 39 posto manje vremena između vožnji, što je povećalo prosječnu zaradu po satu za 20 posto u usporedbi s dva tjedna ranije. Slično se dogodilo i zadnji put kada smo snizili cijene", rekao je glasnogovornik Ubera za Fortune i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako sniženje ne ide na ruku vozačima, mi ćemo vratiti stare cijene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo