OGROMAN TEHNOLOŠKI NAPREDAK: / Vlasnik Tesle predvidio kakvi će automobili biti za 10 godina

Image
Foto: Screenshot

Izvršni direktor Tesle Elon Musk gostovao je na World Government Summitu u Dubaiju, gdje je govorio o budućnosti automobilske industrije.

14.2.2017.
16:34
Screenshot
VOYO logo

Analitičari tvrde kako su upravo automobili njegove kompanije pokazatelj onoga što možemo očekivati od automobilskog tržišta budućnosti, u kojem bi trebali dominirati električni i autonomni automobili.

Teslini automobili već sada imaju autopilot koji može sam upravljati vozilom, iako su iz tvrtke upozorili da vozač nikada ne smije odvajati ruke od volana te mora uvijek biti spreman preuzeti kontrolu nad automobilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velik napredak umjetne inteligencije

U idućih nekoliko desetljeća, predviđa Elon Musk, očekuje se veliki napredak umjetne inteligencije i autonomnosti vozila, piše Business Insider. Direktor Tesle vjeruje kako će za deset godina biti prilično neobično proizvoditi automobile koji nisu u potpunosti autonomni. Sve više kompanija ulaže novac u razvoj tehnologije i računala koja će upravljati automobilima pa možemo očekivati kako će za desetak godina cestama voziti u potpunosti autonomna vozila.

Klasični automobili neće tako brzo nestati

Ipak, to ne znači da će već 2027. ovakva vozila dominirati cestama. Trebat će proći puno vremena dok klasični automobili postanu stvar prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Danas na svijetu imamo oko dvije milijarde automobila, a ukupna godišnja proizvodnja iznosi oko sto milijuna', rekao je Musk te dodao kako je prosječni životni vijek automobila između 20 i 25 godina, što znači da bi autonomni automobili u potpunosti mogli zavladati cestama između 2040. i 2050. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo