NOVE TEŠKOĆE ZA ELONA MUSKA: / Tesla povlači 123.000 vozila zbog problema s upravljačkim mehanizmom

Image
Foto: AFP

Novi problemi za Elona Muska i Teslu

30.3.2018.
11:18
AFP
VOYO logo

Tesla povlači 123.000 vozila najprodavanijeg Modela S zbog problema s upravljačkim mehanizmom, obavijestio je u petak elektroničkom poštom kupce proizvođač tih električnih vozila.

Povlačenje automobila, najveće koje je do sada izvela tvrtka milijardera Elona Muska, odnosi se na modele luksuznih sedana proizvedenih prije travnja 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tesla je utvrdio da u hladnijem klimatskom okruženju vijci na upravljačkom mehanizmu vrlo brzo korodiraju, zbog čega upravljanje vozilom postaje teže. Tvrtka je također priopćila da nema nikakve opasnosti za vozače te da mogu nastaviti voziti svoj automobil. Za sada nema izvješća o nesrećema ili ozljedama koje bi se moglo povezati sa spomenutom greškom.

I dalje u problemima

U utorak su dionice Tesle zabilježile veliki pad nakon što je američka vlada objavila da istražuje prošlotjedni fatalni sudar u kojem je sudjelovao njihov Model X SUV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak je ovo problema za Teslu koji muku muče s isporukama Modela 3, ali i poslovanjem općenito unatoč dobro prihvaćenim Muskovim idejama. Naime, u posljednjem kvartalu 2017. godine gubitak im je iznosio 675.000 milijuna, a u prošloj godini Tesla je ukupno izgubila 1,96 milijardi dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo