Nova 'zvijer' iz Mercedesa od 557 KS!

Uzbudljiv dizajn, performanse na najvišoj razini i inovativna efikasnost. Riječ je o novom Mercedes-Benzu CLS 63 AMG, najsnažnijoj verziji novog četverovratnog kupea službenog Mercedesovog tunera

7.2.2011.
16:33
VOYO logo

Top verzija kupea s četverim vratima opremljena je novorazvijenim AMG V8 biturbomotorom koji može razviti impresivnih 410 kW (557 KS) i 800 Nm okretnog momenta te AMG SPEEDSHIFT MCT-om sa 7-stupanjskim sportskim mjenjačem. Uz to, potrošnja goriva od 9,9 litara na 100 km predstavlja smanjenje za 32% u usporedbi s prethodnim modelom.

Kombinacija sportskog ovjesa AMG RIDE CONTROL s elektronički kontroliranim adaptivnim sustavom ogibljenja i novom prednjom osovinom, novo razvijeni elektromehanički AMG parametarski upravljač i također po izboru AMG keramički visokosloženi sustav kočenja, sinonimi su za najveću razinu dinamike u vožnji. Vizualno, novi CLS 63 AMG ostavlja dojam već svojim atletskim nastupom i osebujnim dizajnom eksterijera i interijera. U serijsku su opremu uključena i nova snažna LED svjetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novi CLS 63 AMG nastavlja uspješnu priču prijašnjih modela CLS 55 AMG i CLS 63 AMG koji još od 2004. oduševljavaju kupce diljem svijeta", ističe Ola Källenius, direktor Mercedes–AMG-a. "CLS 63 AMG je jedinstveni automobil vrhunskih performansa – postavlja nova mjerila za dizajn, vozne karakteristike i efikasnost".

Kao i kod S 63 AMG-a i CL 63 AMG-a vozači CLS 63 AMG-a uživat će u vožnji s novim 8-cilindričnim motorom. Novi AMG-ov 5,5-litarski V8 biturbomotor može se pohvaliti kombinacijom inovativnih komponenata visoke tehnologije, što osim izravnog ubrizgavanja goriva uključuje aluminijski blok motora, 4-ventilsku tehniku s namještanjem bregastih osovina, vodeno hlađenje stiješnjenog zraka kao i sustav stop-start. Prema težini optimiran AMG sportski ispušni uređaj s dvjema dvostruko kromiranim cijevima jamči snažan zvuk motora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz 5461 kubičnog centimetra crpi se najveća brzina od 386 kW (525 KS) kao i okretni moment od 700 Nm. Zajedno s AMG performans paketom brojke se povećavaju na 410 kW (557 KS) uz okretni moment od 800 Nm. Obje varijante CLS-a 63 AMG ostvaruju izrazite performanse. Ubrzavanje od 0 na 100 km/h traje 4,4 odnosno 4,3 sekunde dok je najveća brzina elektronski limitirana na 250 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo