MERCEDES-BENZ W123: Ono kad se polovni automobil prodaje po cijeni novoga

Image

Mercedes je ovih dana prije 40 godina javnosti predstavio W123 model, jedan od najpoznatijih modela iz E-Klase, koji je dostigao legendaran status nakon 2,7 milijuna prodanih primjeraka širom svijeta

28.1.2016.
13:43
VOYO logo

Nakon predstavljanja W123 modela u siječnju 1976. godine svi primjerci su razgrabljeni. Čak je i Mercedes bio iznenađen toliko dobrim reakcijama kupaca. Koliko je bio popularan i tražen model W123 dočarava i činjenica da su vlasnici mogli prodati svoj automobil nakon godinu dana korištenja za isti iznos koji je bio potreban za kupnju novog W123.

Image
Image

Prije 40 godina Mercedes je predstavio legendarni W123 model, koji je prodan u 2,7 milijuna primjeraka.

Nijemci su ovaj automobil proizvodili 10 godina, a u ponudi su bile tri verzije - Sedan, Coupe i Wagon. Čim je prezentiran na Paul Ricard stazi u Francuskoj, odmah je oduševio javnost i medije svojim dizajnom i tehničkim rješenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpopularnija trovolumenska limuzina dolazla je u paketu s benzinskim i dizelskim motorima. S jedne strane je bio 2,5-litarski benzinac s šest cilindara koji je razvijao 127 KS, a s druge turbodizelaš s pet cilindara i 123 KS. Najslabiji model u ponudi nosio je oznaku 200 D, a na vrhu ponude bio je benzinski model s oznakom 280 E.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

LEGENDA KOJA TRAJE: Pogledajte sve boje i verzije legendarnog W123 modela

Image

LEGENDA KOJA TRAJE: Pogledajte sve boje i verzije legendarnog W123 modela

Već tada su Nijemci razmišljali o alternativnim gorivima, pa je jedan od modela W123 za pogon koristio plin, odnosno LPG. Osim toga su 1983. napravili i prototip s pogonom na hidrogenske gorive ćelije.

Mercedes je u to doba počeo razvijati i sustave za sigurnost putnika, pa je 1982. godine W123 bio prvi automobil u E-Klasi koji je dobio zračni jastuk na vozačevom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo