Mazda preuzima Toyotinu hibridnu tehnologiju

Toyota Motor Corporation (TMC) i Mazda Motor Corporation dogovorile su da će Mazda pod licencom koristiti Toyotinu tehniku hibridnog pogona, koja se koristi u Toyoti Prius.

2.4.2010.
16:14
VOYO logo

Mazda planira kombinirati ovaj hibridni sustav sa svojim SKY motorima sljedeće generacije, koji se trenutno nalaze u fazi razvoja, te razviti i proizvesti hibridni automobil u Japanu. Mazda planira započeti s prodajom hibridnog vozila u Japanu 2013. godine.

Kao odgovor na sve veće ekološke zahtijeve, TMC je počela prodavati model Prius 1997. godine, a do danas je prodala više od 2,3 milijuna hibridnih automobila u više od 70 zemalja i regija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu Mazdine dugoročne vizije tehnološkog razvoja ‘Održivi Zoom-Zoom’, Mazda do 2015. (u odnosu na 2008.) namjerava smanjiti potrošnju goriva svojih automobila za 30%. Kako bi svim svojim kupcima ponudila užitak u vožnji, zajedno sa visokom razinom sigurnosti i ekološke osviještenosti, Mazda uvodi strategiju ‘Building Block’.

Uz pomoć ove strategije Mazda će unaprijediti ključne aspekte svojih automobila – uključujući motore, mjenjače i smanjenje težine automobila – i postupno dodavati elemente poput i-stop sustava, regenerativnog kočenja i hibridnog pogonskog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo