Lijepe hostese i nabrijane pile na velikom spektaklu

Bolonjski Motor Show tradicionalno je usmjeren na najprestižnije i najsnažnije automobile, no ovogodišnje, 35. izdanje, obogaćeno je i velikim brojem električnih i hibridnih vozila.

21.12.2010.
17:07
VOYO logo

Kriza je još uvijek prisutna na tržištu automobila, pa je većina japanskih i nekoliko njemačkih proizvođača odustalo od izlaganja svojih modela. Ovogodišnje izdanje showa posjetilo je više od 800.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salon je smješten u golemi kompleks s devet različitih trkaćih staza. Tu je i Electric City – unutarnja staza za predstavljanje električnih vozila koja je impresionirala veliki broj gledatelja. Organizatori su objavili podatak da je tijekom salona čak 5.000 posjetitelja ondje isprobalo mogućnosti električnih automobila.

No, vjerojatno najzanimljiviji dio showa odvijao se u Motorsport Mobil 1 Areni – gdje se istovremeno održavalo nekoliko evenata i predstavljanje najboljih kategorija automobilizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arena je tijekom godina ugostila sve važnije trkaće serije: Formulu 1, NASCAR, Le Mans, WRC... Posjetitelji ovogodišnjeg izdanja showa mogli su uživati u predstavama najpoznatijih talijanskih proizvođača. Najveća imena u svijetu utrkivanja i reli sporta bila su na svakom koraku.

Publiku su zabavljali Ferrarijevi Challenge modeli u rukama profesionalnih vozača, dok je testni vozač Luca Badoer u Ferrarijevom bolidu simulirao ulazak u boks i zabavljao gledatelje paljenjem guma, te popularnim 'donut krugovima'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mobil 1 Arena ugostila je još jedno slavno ime – Pagani. Poznati proizvođač supersportskih automobila iz regije Emilia priredio je Pagani Zonda Show, a za upravljačem skupocjenog dvosjeda bio je Andrea Montermini, bivši vozač Formule 1 i aktualni prvak talijanske GT serije.

Ekshibicije poznatih stuntera, freestyle motociklista i driftera plijenile su posebnu pažnju. Kraj showa već tradicionalno obilježava Memorial Bettega, natjecanje koje često posjećuju najbolji svjetski reli vozači. Ovogodišnje izdanje ugostilo je Citroenovog tvorničkog vozača Sebastiena Ogiera i najpopularnijeg WRC vozača Pettera Solberga. U napetoj finalnoj utrci pobijedio je Ogier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bologna Motor Show omiljen je i među ljubiteljima motocikala. Predstavljeni su mnogi proizvođači, a event su posjetili i poznati MotoGP vozači poput Marca Simoncellija i Andree Doviziosa, te legende Maxa Biaggija.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo