Jubilarni Polo broj 11.111.111

Nije okrugli broj, ali je svakako zanimljiv. S proizvodne trake Volkswagenove indijske tvornice Pune, njemački predsjednik Horst Köhler na cestu je ispratio Polo s rednim brojem 11.111.111.

4.2.2010.
17:59
VOYO logo

Na svom državnom posjetu Indiji, prof dr. Horst Köhler, njemački predsjednik, u pratnji prof dr. Jochema Heizmanna, člana Upravnog odbora Volkswagen AG i Jörg Muellera, predsjednika i izvršnog direktora Volkswagena Indije posjetio je Volkswagenovu tvornicu u gradu Pune, u indijskoj državi Maharashtra.

Povod posjetu bila je proslava obilježavanja 11.111.111-og ikad proizvedenog Pola. Tom prigodom je Volkswagen Indija dobio i laskavo priznanje Automotive Company of the Year. Zajedno s njemačkim predsjednikom ovu novu tvornicu obišla je delegacija od 30 visokih predstavnika iz politike i industrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volkswagen je u prosincu prošle godine u Puneu pokrenu proizvodnju nove generacije Pola, prilagođenog zahtjevima i specifičnostima indijskog tržišta. Tvornica Pune je jedna od najmodernijih u Volkswagen Grupi i pokriva sve faze procesa proizvodnje, od izrade karoserija do lakirnice i završne montaže.

Maksimalni godišnji kapacitet je 110,000 vozila, a osim Volkswagen Pola tu se također proizvodi i Škoda Fabia. Uz ukupne financijske obveze u iznosu od 580 milijuna eura, ovo Volkswagen postrojenje je najveće ulaganje do sada od strane njemačke kompanije u Indiji. Volkswagen do konca ove godine tamo namjerava ukupno zapošljavati 2.500 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo