FOTO: / Švedska zvijer stiže na ulice

Službeni partner Volva, tvrtka Polestar, predstavila je specijalni koncept uličnog trkača nazvan C30 Performance Concept Prototype.

30.4.2010.
20:36
VOYO logo

To potvrđuju i karakteristični, aerodinamički usavršeni dodaci za karoseriju te detalji kao što su Haldex AWD pogon, Öhlins amortizeri i opruge, Brembo kočnice, te 19-inčni BBS naplaci na koje su montirani Pirelli P Zero pneumatici.

Unutrašnjost modela može se pohvaliti s profiliranim trkaćim sjedalima opremljenim s unakrsnim sigurnosnim pojasevima. Za pogon konceptnog C30 zadužen je 2.5 litarski T5 benzinac, poznat iz novog Ford Focusa RS, kojem je ugradnjom većeg intercoolera i turbopunjača KKK 26, te brojnim optimizacijama komponenti, snaga porasla sa 230 KS na čak 405 KS, dok je okretni moment povećan sa 320 Nm na 510 Nm. Mogućnosti ovako jakog motora u kompaktnom C30 očekivano su na najvišoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polestar sa švedskim proizvođačem automobila ima dugačku i uspješnu natjecateljsku povijest, a od trkaćih modela vrijedi izdvojiti 850, S40, S60, te C30 s kojim je i osvojena titula prvaka 2009. godine.

Uspješna suradnja s trkališta prenesena je i u segment serijskih automobila za koje Polestar priprema brojne optimizacijske dodatke za pogonske agregate. Oni su dostupni za narudžbu kod ovlaštenih Volvo prodavača te su jedini obuhvaćeni originalnim Volvo jamstvom, jer ne utječu na potrošnju i trajnost motora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo