FOTO: / Suzukijev najmanji kućni model

21.6.2010.
18:54
VOYO logo

Suzukijevi inženjeri odavno dobro znaju da je ključna riječ pri stvaranju automobila njegova funkcionalnost, a svoje dugogodišnje iskustvo upravo u izradi funkcionalnih, ali i za vožnju zabavnih automobila utkali su u novi najmanji kućni model – Alto.

Kompaktne vanjske dimenzije, među kojima se ističe dužina od samo 3,5 metra, osiguravaju Altu okretnost u gradskoj vožnji i lako parkiranje i u skučena mjesta. Istovremeno, u unutrašnjosti je dovoljno mjesta za komotan smještaj četiri odrasle osobe, iza kojih je ostalo dovoljno mjesta i za prtljažnik osnovnog obujma 129 litara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da Alto ima pet vrata, pristup na stražnju klupu lak je i jednostavan. Kada je stražnja klupa preklopljena oslobađa se 774 litre korisnog prostora i teško ćete kupiti nešto što vam ne stane u auto.

U unutrašnjosti prevladavaju jednostavne linije, ali to nipošto ne znači da je ona dosadna. Naprotiv, kombinacija crne i sive plastike, sa srebrnim detaljem na središnjoj konzoli i obrubima ventilacije, vrlo je elegantno rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alto pokreće moderni trocilindarski benzinac obujma jedne litre koji razvija najveću snagu od 68 KS i najveći okretni moment od 90 Nm. Snaga se na prednje kotače prenosi putem ručnog mjenjača s pet stupnjeva.

Možda se na prvi pogled ne čini puno, ali podsjetimo se da je Alto spreman za vožnju težak tek 855 kilograma pa tako bez poteškoća postiže najvišu brzinu od 155 km/h, a iz mjesta do 100 km/h može ubrzati za 14 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljstvo vam je zagarantirano i prilikom posjeta benzinskoj pumpi. Zahvaljujući malenom i modernom motoru, kao i maloj težini, Alto u prosjeku troši tek 4,4 litre na 100 kilometara. Takva učinkovitost znači i iznimnu ekološku podobnost Suzukijevog mališana.

Dok drugi niske emisije CO2 postižu kompliciranim i skupim hibridnim rješenjima Suzuki to čini pametnim konstruiranjem laganih i efikasnih automobila. Alto tako izlučuje samo 103 grama CO2 po kilometru što je jedan od najboljih rezultata na tržištu. Na našem tržištu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alto dolazi s bogatim paketom opreme GLX AC koji sadrži sve što današnji kupci očekuju od automobila, a puno više nego što nude konkurenti u tom cjenovnom rangu.

Tako svaki Alto posjeduje servoupravljač podesiv po visini, četiri zračna jastuka, klima-uređaj, ABS s EBD-om, središnje zaključavanje, radio s mp3 CD-om, ISOFIX sustav pričvršćenja dječje sjedalice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najljepše od svega dolazi na kraju – sve to do registracije stoji tek 65.693 kune!

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo