FOTO: / Superauto samo za egoiste dubokog džepa!

Za većinu je Nissan GT-R superautomobil vrhunskih performansi i sposobnosti.

11.2.2011.
17:46
VOYO logo

Ta ekskluzivna inačica naziva Egoist, koju je načinio 'otac' GT-R-a, odnosno glavni konstruktor vozila Kazutoshi Mizuno, ima rukom izrađenu unutrašnjost od najkvalitetnije kože, Boseov audiosustav prilagođen mjerama vozača i druga obilježja svojstvena tradicionalnim japanskim umjetničkim formama.

Svakome se detalju automobila poklanja takva pozornost da se, primjerice, ručno obojena značka na upravljaču izrađuje nekoliko dana. Ne čudi zato da je GT-R Egoist, koji se izrađuje samo po narudžbi, iznimno skup pa se njime cilja na vrlo izabranu publiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo ga pomno sastavljaju izabrani majstori, a zahvaljujući raspoloživim kombinacijama boja unutrašnjosti i vanjštine gotovo je sigurno da neće postojati dva posve jednaka GT-R Egoista.

Egoist se temelji na inačici GT-R-a za 2011. godinu, koju odlikuju brojna važna poboljšanja motora, šasije i aerodinamičkih obilježja. Dorađeni 3,8-litreni V6 s dva turbopunjača nudi više snage i okretnog momenta – s 485 povećanih na 530 KS, odnosno s 588 na 612 Nm – uz smanjenu emisiju CO2 i potrošnju goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poboljšana aerodinamika povećala je potisak za 10 posto, a promjene na šasiji i amortizerima zaoštrili su upravljanje i povećali udobnost vožnje. Povećanje snage i okretnog momenta smanjile su vrijeme postizanja 100 km/h na dojmljivih 3,046 sekundi, dok mu najveća brzina iznosi 315 km/h.

Stvaranje Egoista, međutim, odvelo je GT-R na nove razine ugađanja, ekskluzivnosti i rijetkosti. Mnogo se pozornosti posvetilo kokpitu, koji se sad diči posve kožnom unutrašnjošću njemačke tvrtke Seton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kožne obloge protežu se cijelom unutrašnjošću, uključujući područja poput osnovice prednjih sjedala, dijelova kopči sigurnosnih pojaseva, A i B stupova, dijelova središnje konzole i transmisijskog tunela. Koža oblaže čak i unutrašnjost držača čaša i prekriva pragove vrata. Vizualni kontrasti među dijelovima postignuti su uporabom glatke i prošivene kože.

Međutim, nije riječ o običnoj koži. Tvrtka u posebno nadziranim uvjetima na jugu Njemačke u Bavarskoj uzgaja samo jednu pasminu goveda. Osamnaest mjeseci ona žive u okolini koja nudi dosljedniju prehranu i manje prilika za ubode kukaca ili nesavršenosti u koži uzrokovane ranama od bodljikave žice ili drugih oštrih predmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izbor je i nekoliko vanjskih boja, od kojih neke Egoist dijeli s drugim inačicama GT-R-a... ali kako i priliči njegovu ekskluzivnom statusu, Egoist je jedini GT-R koji može biti obojen novom, posebno za njega načinjenom bojom: Ultimate Opal White.

A da ostane diskretan koliko je god moguće, otkriva ga samo skromna oznaka Egoist na prtljažniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo