FOTO: / Auti za kojima luduje cijela Italija

Prvotno najavljen za rujanski salon u Frankfurtu, osvježeni Fiat Punto je uz novi Volkswagen Up! zvijezda sajma u Bologni.

5.12.2011.
15:37
VOYO logo

Ovogodišnje, 36. izdanje automobilske priredbe u glavnom gradu pokrajine Emilia-Romagna obuhvaća dva vikenda i traje do nedjelje 11. prosinca. Zvijezda sajma svakako je osvježeni Punto, kojem je Fiat posvetio čak više pažnje nego potpuno novoj Pandi.

arti-201109140360006Na prvi pogled izmjene nisu velike, no odmah se vidi novi nos vozila, novi stražnji odbojnik i izmjena detalja u interijeru. Novost je i TwinAir motor koji će se isporučivati uz posebni paket opreme jednakog naziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maserati je slaveći 150 godina ujedinjenja Italije predstavio GranTurismo S Limited Edition, limitiranu seriju namijenjenu talijanskom tržištu gdje će ponuditi svega 12 automobila. Premijerno je prikazan i Audi A1 Sportback, dok je talijansku premijeru imao Ford B-Max koji smo već vidjeli u Ženevi.

Sva izložena vozila mogu se i testirati!

Osim Up!-a Volkswagen je premijerno predstavio Passat Alltrack, redizajnirani Passat CC te Beetle koji će se u Italiji prodavati pod nazivom Maggiolino. Kako simptaičnom Up!-u ne bi ugrozili status zvijezde, njegovi blizanci Seat Mi i Škoda Citigo nisu u Bologni već ćemo ih vidjeti u ožujku u Ženevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki štand imala je i domaća marka DR. Riječ je o automobilima koji se sklapaju u Italiji od komponenti koje im isporučuje kineski Cherry. Njihove dvije premijere nisu prošle nezapaženo. Najzanimljiviji model je svakako kompaktna limuzina DR 3 Ti, a premijerno je pokazan i njihov najmanji model DR 1.

Tu su i tematski paviljoni, za one kojima je automobil ipak nešto više od pukog prijevoznog sredstva. Luxury Time je posvećen najboljim i najskupljim automobilima današnjice dok je ASI, Automotoclub Storico Italiano, pripremio izložbu nazvanu Icon Cars, s vozilima koja su obilježila povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnost Bologne je da gotovo nema iole zanimljivijeg izloženog automobila koji nemate mogućnost isprobati na jednom od osam otvorenih ili jednom od nekoliko zatvorenih poligona. Kad govorimo o terenskim i SUV vozilima, tu je sva sila off road staza na kojima će te se, doduše isključivo kao putnik, moći uvjeriti za što su sve sposobni. Kao i uvijek, organizatori su pripremili natjecanja, utrke i ekshibicije na trkaćoj stazi Mobil 1 Arena.

Vezani članci:

arti-201109140360006 arti-201112040327006 arti-201109050304006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo