Fortis Spaceleader iz kreativnog ureda VW-a

Snage su udružili švicarski proizvođač satova s bogatom tradicijom i Volkswagenovi dizajneri. Razvili su novi kronograf visoke tehnologije i odmah pobrali nagrade.

21.4.2010.
18:05
VOYO logo

Kreativni tim Volkswagena dobio je zadatak da izradi koncept za novi Spaceleader marke Fortis koja ima bogatu tradiciju. S prijenosom oblika budućnosti specifičnih za automobile na dizajnerski koncept kronografa uspjelo je novo dimenzioniranje pojma 'ručnog sata'.

Rezultat toga je mikromehanički precizni satni mehanizam u crnom kaučuku s leptir kopčom, čeličnim kućištem ispoliranim do visokog sjaja, kao i obostrano antirefleksnim safirnim staklom, Fortis Spaceleader iz Volkswagen dizajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i prije njegove službene prezentacije Fortis Spaceleaderu dodijeljene su tri renomirane nagrade za dizajn.

Dobio je cijenjenu nagradu "iF product design award 2010", koja od 1953. slovi kao zaštitni znak za dobar oblik, te nagrade "red dot design award – honourable mention 2010" i "GOOD DESIGN Award" muzeja Chicago Athenaeum, najstariju od tri spomenute nagrade, koja se već od 1950. dodjeljuje za izvrstan dizajn u različitim kategorijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga se serija ograničena na 2012 primjeraka ne preporučuje samo pravim ljubiteljima satova, već bi mogla oduševiti i osobe nekonvencionalnih razmišljanja i individualiste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo