Ford nabrijao Focus RS do 350 'konja'

Vlasnici i kupci aktualne generacije Ford Focusa RS sada imaju na raspolaganju doradu odobrenu od strane Forda, koja povećava najveću izlaznu snagu na 350 KS i 460 Nm okretnog momenta.

12.4.2010.
17:30
VOYO logo

Mountune Performance paket MP350 dostupan je kroz mrežu odabranih Fordovih trgovaca, prvenstveno u Ujedinjenom Kraljevstvu, nakon čega slijedi ostatak Europe. To je jedina dorada za RS koju Ford odobrava te jedini postprodajni paket koji ne ugrožava standardnu Fordovu garanciju.

Izmjene na motoru slične su onima razvijenim za ekskluzivnu novu ograničenu seriju Focus RS500, a razvio ih je Fordov RS tim inženjera u partnerstvu sa stručnjacima iz Mountunea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Fordova suradnja s Mountunom donijela je čitav niz dinamičkih izmjena na performansama Fordovih modela kao što su Focus ST i nova Fiesta, a inženjeri Mountune Performancea uvjereni su kako će Focus RS biti jednako uspješan.

Tako ova dorada pruža postojećim kupcima poboljšanja u performansama koje su mnogi vlasnici RS-a priželjkivali i koje Ford odobrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doradom na performansama Focusa RS povećava se maksimalna snaga s 305 KS na 350 KS dok se moment povećava za 20 Nm na 460 Nm. Izmjene uključuju veći intercooler, veću kutiju zračnih filtera, veći promjer cijevi ispušnog sustava i povećanu pumpu goriva te unaprijeđeni software.

Iskustvo Mountunea u motorsportu i motorima visokih performansi dugo je preko 20 godina, a to snažno nasljeđe uključuje čak i originalni RS500, budući da je Mountune bio dobavljač motora za Ford Sierru RS500 Cosworth, koja je pobijedila na BTCC-u 1990. godine, a vozio ju je Robb Gravett.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo