EKOLOŠKI OSVIJEŠTENI: / Tinejdžeri će kupiti električni automobil kada odrastu

Image

Istraživanje provedeno na 800 britanskih tinejdžera između 14. i 17. godine pokazuje da će prvi automobil koji namjeravaju kupiti za 81 posto ispitanika biti električni.

21.10.2015.
14:33
VOYO logo

iPad generacija spremna je za 10-ak godina promijeniti standarde automobilske industrije, zaključak je futurologa Iana Pearsona, koji je proveo ovo istraživanje u sklopu kampanje Go Ultra Low.

Čini se kako su mlađe generacije više nastrojene vozilima koja ne zagađuju okoliš, čak 88 posto njih smatra kako bi već danas vozači trebali biti više naklonjeni električnim verzijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rast tržišta rabljenih e-vozila

"Mladi ljudi su svjesni problema vezanih uz očuvanje okoliša. Jasno im je da će električni automobili dugoročno biti jeftiniji, pa je to čista win-win situacija. Do 2026. potražnja za električnim vozilima će sigurno nadjačati onu za tradicionalnim autima kakve danas viđamo na cestama", rekao je Pearson.

Kako je već sada sve više vozila pogonjenih strujom u prometu, u godinama koje dolaze na tržištu će biti sve više rabljenih modela, pa će im pasti i cijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo