ALPINE SE VRAĆA! / Dašak svježine na tržištu premium sportskih automobila

Image

Alpine je predstavio svoj konceptni automobil Alpine Vision. Taj coupé s dva sjedala i motorom smještenim u sredini spoj je elegancije, okretnosti i autentičnosti.

16.2.2016.
16:02
VOYO logo

"Ime Alpine odabrao sam jer me podsjećalo na užitak vožnje planinskim cestama. Najviše sam se zabavljao u vožnji Alpama svojim 4CV-om s pet brzina. Upravo sam taj oblik strastvenog doživljaja vožnje želio prenijeti na kupce dok su za upravljačem mojeg automobila. Alpine je ime koje govori samo za sebe”, rekao je Jean Rédélé, osnivač marke Alpine.

Već sam izgled nagoviješta što vozači mogu očekivati za upravljačem Alpine - uzbuđenje i užitak vožnje Alpinea, upravljivost koju donose lagana konstrukcija i elegantan dizajn usredotočeni samo na najbitnije, autentičnost sportskog automobila i nasljednika niza legendarnih Alpineovih automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alpine Vision vrhunski je sportski automobil: elegantan, lagan automobil vrhunskih performansi koji pruža nepatvorene vozačke užitke. Od niskog, profinjenog profila, zaobljenog prednjeg kraja, dva para okruglih prednjih svjetala i isklesanih bočnih linija do izbočenih stražnjih blatobrana koji se sužavaju prema stražnjem kraju i tvore izduženi rep s vodoravno postavljenim stražnjim svjetlima, ovo je čistokrvni Alpine u svakom pogledu.

Image
Image

Njegovi naplatci s dijamantnom obradom nagoviještaju eleganciju i brzinu, a mišićav stražnji kraj krase usisnici zraka integrirani u stražnje blatobrane za učinkovitije hlađenje motora. Izdužena stražnja svjetla koja krasi prepoznatljiv svjetlosni potpis u obliku slova X i dizajn stražnjeg stakla odaju počast dizajnu koji je popularnim učinio legendarni A110.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dizajn Alpinea Vision budi želju da posjedujete i vozite automobil s karakterom. Za upravljačem se preciznost, okretnost i razigranost šasije spajaju i čine kombinaciju koja oduzima dah. Vožnja je zabavna neovisno o brzini kojom vozite.

Naravno, automobil takvih eksplozivnih performansi mora se moći zauzdati, a Alpine u tom pogledu ispunjava sva očekivanja. Sprintom od 0 do 100 km/h za manje od 4,5 sekundi njegovo će fenomenalno ubrzanje ispuniti želje i najzahtjevnijih te ciljeve postavljene za nadolazeći serijski model.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četverocilindarski motor s turbopunjačem snagu isporučuje uz zavodljiv zvuk, a zahvaljujući konstrukciji male mase, svaki kilovat energije i svaki Nm okretnog momenta iskorišteni su u potpunosti. Užitak i performanse upotpunjuju i snažne kočnice. Alpine Vision njeguje blizak odnos vozača, automobila i okoline. Izravnost i intenzitet tog trostranog odnosa rezultiraju užitkom koji se oduvijek povezuje s vožnjom automobila marke Alpine.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

ŽIVA LEGENDA: Pogledajte kako izgleda Alpine Vision konceptni model

Image

ŽIVA LEGENDA: Pogledajte kako izgleda Alpine Vision konceptni model

Unutrašnjost ostavlja suvremeni dojam zahvaljujući materijalima kao što su koža, tkanine od mikrofibre, aluminij i ugljikova vlakna. U okruženju vrhunske tehnologije, elementi preuzeti iz svijeta utrka u potpunom su skladu s onima koji odaju počast minulim vremenima. Dokaz toga su i osvijetljene ručice vrata u kontrastu s crnim kožnatim umetcima s uzorkom istaknutim bijelim šavovima.

Ispred vozača nalazi se instrumentna ploča koju čini prilagodljivi TFT zaslon ispod sjenila od ugljičnih vlakana. Dvije papučice i oslonac za noge od aluminija krasi uzorak od tri trokuta koji predstavljaju alpske vrhove. Trokraki sportski upravljač, također izrađen od aluminija, ima debeli obruč presvučen crnom kožom i ukrašen prošivima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza upravljača s obje strane nalaze se polugice za promjenu brzina, a na samom upravljaču nalazi se tipka „Sport”. Glavni prekidači osvijetljeni su plavom bojom karakterističnom za Alpine, kakvom su osvijetljena i središta ventilacijskih otvora. Središnju konzolu čini istaknuta aluminijska konstrukcija presvučena kožom. Nadahnuta kokpitom zrakoplova središnja konzola doima se kao da lebdi. U njoj je smješten multimedijski dodirni ekran iznad kojeg se nalazi okrugla štoperica. Tipka Start, smještena ispod zaštitnog poklopca, nadohvat je ruke i obećaje trenutnu eksploziju dojmova.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo