NISSAN POKAZAO SVOJ CROSSOVER BUDUĆNOSTI: / IMx je električni samovozeći konceptni automobil sa 600 km autonomije

Image
Foto: AFP

Nissan IMx u potpunosti je električni koncept samovozećeg crossovera i autonomije od 600 kilometara kojeg je japanski proizvođač pokazao na salonu automobila kojem je ovih dana domaćin Tokijo.

27.10.2017.
14:55
AFP
Play logo

U pitanju je utjelovljenje onoga što marka naziva Nissan Intelligent Mobility i temeljem čega bi u bliskoj budućnosti trebalo nastati vozilo spremno za serijsku proizvodnju. Dva jaka i tiha električna motora ukupne snage 320 kW (430 KS) zadužena su za pokretanje osovina, pri čemu svaki pokreće po jednu. Najveći okretni moment iznosi 700 Nm, a sve se crpi iz baterije koja je nanovo projektirana i redizajnirana što je rezultiralo time da je jedno punjenje dostatno za put od točke A do točke B dug više od 600 kilometara.

Budući da IMx za svoje pokretanje ne treba i usluge vozača, prezentirana je prilikom njegova predstavljanja i nadolazeća verzija ProPILOT sustava u njemu. Odabir ovog načina uvlači upravljač u armaturu ispred osobe koja sjedi na mjestu vozača i pomiče sjedala oslobađajući pritom više prostor za putnike. Isključivanjem ovakve opcije i odabirom aktivnog načina vožnje radnja se odvija u drugom smjeru od navedenog, odnosno upravljač se ponovno pojavljuje a sjedala vraćaju u prvobitan položaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo