PORSCHE DIGITAL OTVARA URED U ZAGREBU: / Evo što će donijeti suradnja s hrvatskim tehnološkim poduzećem 'Infinum'

Image

Uključujući novi ured u Zagrebu, četiri sjedišta u Europi i četiri dodatna ureda u Izraelu, Kini i SAD-u, činit će ubuduće svjetsku inovacijsku mrežu

8.9.2020.
14:07
VOYO logo

Porsche Digital otvara novi ured u Hrvatskoj i time dalje širi svoju globalnu inovacijsku mrežu. U glavnom gradu Zagrebu digitalna jedinica društva Porsche AG će zajedno s hrvatskim tehnološkim poduzećem Infinum ubuduće raditi na novim digitalnim poslovnim modelima. U okviru zajedničkog pothvata u prvom su planu prije svega neprestano širenje postojećih i realizacija novih online ponuda za kupce.

„Želimo aktivno koristiti digitalizacijske mogućnosti i u tu svrhu nam je potrebna međunarodna mreža u kojoj timovi međusobno razmjenjuju iskustva i inspiriraju se“, kaže Stefan Zerweck, glavni operativni direktor društva Porsche Digital. „S novim uredom u Zagrebu učinili smo prvi korak u tom smjeru i s Infinumom imamo snažnog partnera na našoj strani.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je jedan od najperspektivnijih i posebno rastućih inovacijskih centara u Europi. Posebice zahvaljujući najvećem sveučilištu u zemlji s fokusom na IT i prirodne znanosti ova metropola raspolaže mnogostranim talentima s tehnološke i programerske scene. Do kraja 2020. god. se očekuje da ću u prostorijama u centru grada raditi oko 30 zaposlenika. Taj ured se narednih godina treba znatno proširiti.

Image

O Infinumu

„Nove tehnologije i poslovni modeli mijenjaju tržišta diljem svijeta. Raduje nas činjenica što zajedno s društvom Porsche Digital i na temelju naše dugogodišnje stručnosti u razvoju proizvoda imamo prilike ubuduće sudjelovati u oblikovanju digitalnog okruženja“, navodi Tomislav Car, glavni izvršni direktor Infinuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Infinum ima više od 250 zaposlenika na lokacijama u SAD-u i u Europi. Ti timovi koncipiraju, razvijaju i skaliraju digitalne proizvode koji učinkovitije oblikuju poslovna područja i korisnicima olakšavaju svakodnevnicu. Od 2005. god. ovo poduzeće u tu svrhu surađuje s vodećim markama i start-upovima. Uz rad na projektima klijenata Infinum u okviru vlastite akademije školuje buduće dizajnere i programere.

Image

Tomislav Car

O društvu Porsche Digital GmbH

Društvo Porsche Digital predstavlja tehnološku i digitalnu kovačnicu proizvođača sportskih vozila iz Zuffenhausena. Njegov glavni zadatak je pronaći i skalirati nove digitalne poslovne modele te optimizirati postojeće proizvode. U tu svrhu 100-postotno društvo kćer poduzeća Porsche AG razvija digitalne ponude i usluge, dizajnira tehnološki izvrsna industrijska rješenja i pokretački je katalizator za digitalni ekosustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uključujući novi ured u Zagrebu četiri sjedišta u Europi i četiri dodatna ureda u Izraelu, Kini i SAD-u činit će ubuduće svjetsku inovacijsku mrežu. Ostali digitalni razvojni centri nalaze se osim u glavnom sjedištu u Ludwigsburgu također u Berlinu, Tel Avivu, Šangaju, Atlanti i Silicijskoj dolini. U srpnju 2020. god. je društvo Porsche Digital preselilo svoje sjedište iz San Joséa u Palo Alto i time u centar Silicijske doline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo