NOVI NISSAN QASHQAI: / Najprodavaniji crossover u Europi odsad s premium poboljšanjima

Image
Foto: Nissan

Nissan Qashqai najprodavaniji gradski crossover u Europi sad je dostupan sa znatnim poboljšanjima koja pridonose njegovom premium karakteru.

18.9.2017.
22:06
Nissan
Play logo

Ponudi Qashqaija poboljšane udobnosti vožnje dodan je i peti paket opreme, Tekna+, najbogatiji paket opreme iznad paketa Visia, Acenta, N-Connecta i Tekna. Standardna oprema u tom paketu jest novi audiosustav BOSE Premium s osam zvučnika, a vanjski izgled vozila opremljenog paketom Tekna+ izdvaja se premium mat srebrnim kućištima retrovizora i krovnim nosačima.

Unutrašnjost vrhunske kvalitete

U unutrašnjosti, nova premium sjedala presvučena su najkvalitetnijom mekom napa kožom s luksuznim 3D detaljima u središnjem dijelu, prvi puta u Nissanu za europsko tržište, baš kao i vozačevo sjedalo opremljeno elektroničkom, u četiri smjera podesivom potporom za lumbalni dio leđa. Serijska je oprema crna koža, a besplatna opcija je raskošna ljubičasta boja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učinak premium poboljšanja novog Nissana Qashqai najbolje se vidi u unutrašnjosti vrhunske kvalitete i profinjenosti koja je više usmjerena vozaču i poboljšanom osjećaju potpune kontrole, a u kojoj se odmah zamijetiti može novi upravljač ravnog donjeg dijela koji je u skladu s dizajnom svih novih Nissanovih modela. Poboljšani su i drugi dijelovi unutrašnjosti poput ventilacijskih otvora, središnjeg naslona za ruke...

shimmer fallback
shimmer fallback

Povratne informacije kupaca dovele su do poboljšanja dvaju multimedijskih sustava Qashqaija. Digitalni radio po prvi je put dostupan serijski (na većini tržišta), a satelitska navigacija NissanConnect s dodirnim zaslonom (serijski od paketa opreme N-Connecta, uz nadoplatu u paketu Acenta) odlikuje se novim korisničkim sučeljem koje sada više podsjeća na izgled aplikacija.

Prtljažnik je doista fleksibilan, a odlikuje se kapacitetom od 430 litara koji se povećava na 860 litara kad se stražnja sjedala preklope u omjeru 60:40.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjene na karoseriji

Najviše je promjena Qashqai ipak doživio na vanjskom izgledu pri čemu su promjene vidljive iz svakog kuta. Prednji kraj potpuno je izmijenjen, pa se tako na sredini odbojnika nalaze se dva nova vodoravna ukrasna profila, a prednja svjetla za maglu sad su više integrirana i smještena niže, a u serijskoj su opremi od paketa Acenta naviše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na redizajniranom prednjem kraju Qashqaija ističe se najnovija inačica Nissanove prepoznatljive prednje maske V-motion, omeđene novim prednjim svjetlima, u čijem se središtu smjestio novi Nissanov znak. Redizajniran je i poklopac motora, ali i stražnja strana novog Qashqaija koji po prvi put stiže s dva različita odbojnika ovisno o odabranoj izvedbi automobila. Iz profila, poboljšanja Qashqaija vidljiva su u novoj ponudi premium aluminijskih naplataka od 17, 18 i 19 inča.

shimmer fallback
shimmer fallback

Zbog svih je promjena Qashqai, koji sad stiže i u dvjema novim bojama - lavom Vivid i brončanom Chestnut - produljen za 17 mm pa je sad dug 4394 mm umjesto 4377 mm. Širina (1806 mm) i visina (1595 mm) ostale su iste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiže ProPILOT

Što se tehnološkim dostignuća tiče, u zadnjem tromjesečju 2017. Nissan će predstaviti tehnologiju ProPILOT za novi Qashqai, a riječ je o prvoj fazi Nissanova putovanja prema autonomnoj vožnji. ProPILOT će upravljati upravljačem, ubrzanjem i kočenjem u jednoj traci na autocestama u gužvama te pri vožnji visokom brzinom. Temelji se na trima tehnologijama – sustavu za održavanje vozila u prometnom traku, inteligentnom tempomatu i sustavu za vožnju u gužvi.

shimmer fallback
shimmer fallback

Uz navedeno, Qashqai je prvi puta dostupan i sa sustavom za upozorenje na nadolazeći promet, a inteligentnom sustavu kočenja u nuždi dodana je funkcija prepoznavanja pješaka. Upozorenje na vozilo u mrtvom kutu sad se temelji na podacima dobivenima iz radara, a ne slikama kamere, što znači da djeluje u širem području i s poboljšanom preciznošću otkrivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Qashqai i dalje raspolaže sustavima za prepoznavanje prometnih znakova, inteligentnim sustavom za otkrivanje umora vozača, inteligentnim sustavom pomoći pri parkiranju, inteligentnim Around View Monitorom i upozorenjem na izlazak iz traka. Novitet u Qashqaiju je i pomoć za zadržavanje vozila na mjestu vozilo drži nepomičnim do tri minute, nakon čega automatski uključuje parkirnu kočnicu. Sustav funkcionira na uzbrdicama, nizbrdicama i ravnim površinama pa vozač ne mora držati nogu na kočnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Qashqai zadržao je prethodnikovu ocjenu od pet zvjezdica na testiranjima Euro NCAP-a 2014.

Motorizacija

Play logo

Zadržana je ponuda učinkovitih motora za Qashqai, a uključuje izbor između benzina i dizela, ručnog mjenjača sa šest brzina ili CVT XTronic automatskog mjenjača te pogona na dva ili četiri kotača.

shimmer fallback
shimmer fallback
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo