NISSANOVA REVOLUCIJA: / Micra u petoj generaciji postala opasno privlačna i muškarcima

Image
Foto: Nissan

Peta generacija Nissanovog modela Micra kao da je ispravila sve što se na njenim prethodnicima moglo opisati kao slaba točka.

29.9.2016.
14:57
Nissan
Play logo

“Ovom Microm pokazujemo namjeru da se borimo za sam vrh prodaje u europskom B-segmentu, najvećem i najkompetitivnijem na svijetu", poručio je izvršni direktor brenda Carlos Ghosn uvjeren da će novi automobil "povisiti ljestvicu očekivanja" onoga za što su superminiji sposobni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgubljena nježnost

Nova je Micra preslika konceptnog Swaya, a to znači da predstavlja definitivan odmak od izgleda zbog kojeg su mnogi Micru smatrali automobilom za nježniji spol. Oštre, dinamične i agresivne linije krase ovo vozilo u njegovoj petoj generaciji koja je predstavljena šest godina nakon prethodnika.

Hvale se u Nissanu, koji ovim modelom izravno napada Ford Fiestu, činjenicom da Micra ima najprostranjeniju unutrašnjost u klasi, a svakako treba spomenuti i bolju izolaciju kabine kao i interijer u kojem je korišten kvalitetniji materijal.

shimmer fallback
shimmer fallback

Ponose se infotainment sustavom

Kad smo već kod unutrašnjosti, u Nissanu su sigurni da je upravo ona, a ne lijepa vanjština, adut ovog vozila. Preciznije, ovo se odnosi na činjenicu da upravo Microm Nissan nudi naprednije sigurnosne i infotainment sustave pa će se tako, primjerice, vozač moći okoristiti sustavom zadržavanja vozila u traci, automatskim kočenjem u opasnim situacijama, upozorenjem na sudionika prometa u mrtvom kutu, a tu su i sustav prepoznavanja prometnih znakova, Around-View Monitor...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se ponude pogonskih agregata tiče, ona kreće s jednim benzinskim i jednim dizelskim motorom. Riječ je o 0,9-litrenom, 3-cilindričnom turbobenzincu i 1,5-litrenom 4-cilindričnom turbodizelašu koji razvija 90 konjskih snaga. Nakon njih će se u ponudi naći i 1,0-litreni benzinac sa 75 KS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Prodaja je planirana za ožujak sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo