Play ponuda

BMW NOVE SERIJE 5 TOURING: / Karavan koji podiže ljestvicu

Image
Foto: BMW

Salon automobila u Ženevi (9.-19. ožujka) pokazat će čitav niz noviteta u autoindustriji, a među njima i novu generaciju BMW nove Serije 5 Touring, odnosno karavansku izvedbu popularnog modela.

2.2.2017.
13:21
BMW
Play ponuda

Ono što će posjetitelji moći vidjeti uživo, bavarski proizvođač najavio je tekstom i fotografijama na službenoj internetskoj stranici na kojoj se kazuje da će nadolazeći model svoj uobičajen potpis koji kombinira užitak u vožnji, dopadljivost, inovacije i funkcionalnost podići na još višu razinu. U usporedbi s prethodnikom novi BMW Serije 5 Touring ima nešto veće vanjske dimenzije i znatno više prostora za putnike i prtljagu.

Preneseno u brojke ovo znači da novi model nudi deset litara prtljažnog prostora više (570 litara) u trenucima kad su sva sjedala u njemu popunjena, a taj se prostor može proširiti, spuštanjem zadnjih sjedala koja su djeljiva u omjeru 40:20:40, na maksimalnih 1700 litara (30 litara više u odnosu na prethodnika) ukaže li se potreba za tim.

Galerija

Image

ZAGLEDAT ĆETE SE S RAZLOGOM: BMW predstavio novu Seriju 5 Touring

Image

ZAGLEDAT ĆETE SE S RAZLOGOM: BMW predstavio novu Seriju 5 Touring

Kad započne njegova prodaja, a najavljena je ona za lipanj ove godine, motorizacija će biti svedena na izbor od četiri motora posljednje generacije – dvije benzinske (530i snage 252 KS i 540i xDrive snage 340 KS, oba sa 8-stupanjskim automatskim mjenjačima) i dvije dizelske (520d snage 190 KS, i 530d snage 265 KS) verzije.

Stotinjak kilograma lakši u odnosu na prethodnika i nešto više od stotinu kilograma veće nosivosti najavljeni model ne bi trebao mijenjati bogatu opremu kakvom se diči i limuzinska izvedba, a kojom BMW radi dodatan korak u smjeru vožnje bez utjecaja čovjeka na nju.

Play ponuda
Play ponuda