POMOGLE BI I DJEDU BOŽIĆNJAKU: / Nissan preradio 370Z Roadster u saonice iz snova

Image
Foto: Nissan

Salon automobila u Chicagu održava se od 10. do 19. veljače

6.2.2018.
14:38
Nissan
Play logo

Temeljitom preradom modela 370Z Roadster Nissan je dobio konceptno vozilo koje će izložiti na salonu automobila u Chicagu, a konačni proizvod koji se krije iza naziva 370Zki zapravo su motorne saonice koje pokreće snaga 3.7-litrenog V6 motora uparenog sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem koji razvija snagu od 332 KS.

"Nissan 370Zki nastavlja našu tradiciju predstavljanja maštovitih koncepata zimskih vozila na ovaj auto show. S obzirom na natjecateljsko nasljeđe modela Z, nama se 370Zki učinio kao prirodna kombinacija", pojasnili su iz Nissana što su napravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je tu posla

A napravili su, da maksimalno pojednostavimo priču, sljedeće – umjesto prednjih kotača stavljene su skije, a umjesto stražnjih gusjenice.

Play logo

Sve se dogodilo tek nakon uklanjanja pogonskog sustava i dorade stražnjeg dijela (zbog visine gusjenica), a treba reći i da su saonice u odnosu na original podignutije od tla za 7,5 cm. Tvorničke kočnice, uz dorade, zadržane su u ovom vozilu kojem je modificiran trebao biti i ispušni sustav. Kao i prednji ovjes. Promjene su zahvatile i ugradnju motora i prijenosa, ugradili su se adapteri za skretanje skija itd, itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo