DOMAĆA TVRTKA I PORSCHE POKREĆU POSAO U HRVATSKOJ: / Ulažu 10 milijuna eura, a objavili i koliko ljudi žele zaposliti te koje struke traže

Image

Porsche i hrvatska tvrtka Infinum u zajedničkoj tvrtki planiraju razvijati i dizajnirati softver, umjetnu inteligenciju i druge proizvode i usluge koji unapređuju digitalni ekosustav

8.9.2020.
12:46
VOYO logo

Infinum, vodeća hrvatska tvrtka za dizajn i razvoj softvera i Porsche Digital, podružnica njemačkog proizvođača sportskih automobila Porschea, u Hrvatskoj pokreću novu kompaniju - Porsche Digital Croatia.

Razvojni centar za digitalne tehnologije s radom kreće krajem rujna iz zagrebačke Strojarske ulice, a u iduće tri godine planiraju zaposliti 100 stručnjaka koji će raditi na dizajnu i razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju, razvijajući proizvode i usluge koji unapređuju digitalni ekosustav. Što se tiče profesija, tražit će softverske inženjere, dizajnere, data scientiste...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novoj kompaniji partneri Infinum i Porsche Digital imaju jednake vlasničke udjele, a prema poslovnim planovima, u tvrtku i razvoj proizvoda uložit će se 10 milijuna eura.

'Oblikujemo digitalnu budućnost'

"Iza nas je 15 godina iskustva u kreiranju digitalnih proizvoda i usluga na velikim projektima i veselimo se prilici da s Porscheom oblikujemo digitalnu budućnost. Tržište automobilske industrije progresivno se prilagođava novim tehnologijama i poslovnim modelima pa će oni koji danas izazivaju promjene dugoročno oblikovati digitalno tržište", izjavio je Tomislav Car, CEO Infinuma, pojašnjavajući kako će zajedno istraživati nove poslovne modele brenda Porsche, i šire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjaci zaposleni u Porsche Digital Croatia u multidisciplinarnim će timovima razvijati široku paletu proizvoda. Neki od tih proizvoda bit će orijentirani na poboljšanje procesa i kvalitete unutar Porschea, odnosno VW grupacije, dok će dio biti orijentiran prema krajnjim kupcima i poboljšanju njihova korisničkog iskustva.

Image
10 STVARI KOJE NISTE ZNALI O PORSCHEU: /

Točkom broj 10 sigurno se ne ponose

Image
10 STVARI KOJE NISTE ZNALI O PORSCHEU: /

Točkom broj 10 sigurno se ne ponose

Prepoznali potencijal Hrvatske

"Aktivno istražujemo sve mogućnosti digitalizacije i zato nam je potrebna internacionalna mreža u kojoj će timovi dijeliti znanje i inspirirati jedni druge. Otvaranje tvrtke u vlasništvu Infinuma i Porschea strateški je pothvat za širenje globalnog inovacijskog ekosustava, uz Infinum kao snažnog partnera", izjavio je Stefan Zerweck, Chief Operating Officer u Porsche Digitalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je Infinum točno ono što su u Porsche Digitalu tražili; lokalno su prepoznati kao nagrađivan poslodavac, rade na velikim i kompleksnim projektima za globalne klijente i ulažu u edukaciju i zadovoljstvo zaposlenika.

Zagreb i Hrvatska kroz ovaj su pothvat prepoznati kao odlična prilika za privlačenje talenta u području tehnologije i inovacija s obzirom na postojeću snažnu tehnološku zajednicu, kredibilne fakultete i stručne talente, a Porsche Digital Croatia dodatno će ojačati taj imidž Zagreba i Hrvatske i proširiti ga ozbiljnije prema autoindustriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo